perjantai 10.7.2020 | 01:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Drottin voimisteluleirit pyörähtivät käyntiin – suosituilla ja perinteisillä leireillä on yhä tilaa

Kristian Sundqvist
Ke 3.6.2020 klo 15:36 | päivitetty to 08:31

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

IF Drottin kesäiset lasten voimisteluleirit pyörähtivät käyntiin keskiviikkona. Jo perinteeksi muodostuneiden leirien paikkana on Drottin oma telinevoimistelusali Urheilutalolla.

Kesän leirien alkuperäinen viimeinen ilmoittautumispäivä oli 31. toukokuuta, mutta koronatilanne ja sen aiheuttamat käytännön ongelmat ovat verottaneet osanottajamääriä.

– Leireille on vielä paikkoja, kertoo Drottin voimistelujaoston puheenjohtaja Irene Strömberg.

Osallistujien määrää on saattanut vanhempien varovaisuuden lisäksi karsia se, että leirien järjestäminen oli pitkään hämärän peitossa.

– Koronan vuoksi emme tienneet, olisiko Urheilutalo auki vai ei. Ja olemme yleensä jakaneet leireistä tietoa muun toimintamme yhteydessä, mutta nythän ei ole voinut olla toimintaa, Strömberg harmittelee.

Nyt paluun tehnyt toiminta tapahtuu Suomen voimisteluliitolta tulleiden tarkkojen ohjeiden puitteissa ja on niin turvallista kuin suinkin. Tiedot tarkoista ajankohdista löytyvät Drottin verkkosivuilta ja yhteystiedot samoin.

– Kannattaa ottaa yhteyttä, Strömberg muistuttaa.

Drottin leirit on suunnattu 7-13 -vuotiaille lapsille eikä niihin lähteminen edellytä aiempaa osallistumista voimistelutoimintaan missään seurassa.

Leirit ovat useimmiten kolmipäiväisiä siten, että kukin päivä sisältää kaksi ja puoli tuntia leikkisää toimintaa erilaisilla telineradoilla. Toiminta on kaksikielistä.

Yhtenä tarkoituksensa siis on madaltaa kynnystä lähteä seuratoimintaan. Drottille on ylipäätään tärkeää tarjota myös ei-kilpailullista voimistelutoimintaa.

– Meillä on aina ollut harrasteryhmiä ja kiinnostus niitä kohtaan on nousussa.

Miltä telinevoimistelusalilla näytti keskiviikkona? Liikunnan iloa ja riemua riitti, kun neljä lasta ja kaksi ohjaajaa pääsivät vauhtiin.

– Siinä että on tavallista vähemmän osanottajia on joka tapauksessa se hyvä puoli, että aikaa jokaista lasta kohti jää enemmän, pohtivat ohjaajat Sofia Forsman ja Olivia Käldström.

Ohjaajat tiesivät kertoa, että kaikilla tällä kertaa mukana olleista lapsista on jo aiempaa voimistelukokemusta. Niinpä kaikkein perustavimmista asioista ei kenenkään kanssa ollut tarvetta aloittaa.

– Mutta tämä on tosiaan tarkoittu aloittelijoillekin, Forsman muistutti.

Heti ensimmäisenä päivänä oli ehditty voltteihin, joten vauhtia todellakin piisasi. Mitä lapset itse pohtivat?

– Täällä on kivaa, mutta en ole ihan varmaa osaanko enää tehdä kaikkea, koska viime aikoina olen voinut harjoitella vain kotona eikä siellä ole näitä kaikkia juttuja. On tosi hienoa olla täällä salilla, pohdiskeli Vanna Lithén.

– Tuntuu todella mukavalta olla taas täällä, katsoi myös Ebba Ekqvist.

– Kotona on tullut jumpattua ehkä vähemmän joten hyvä olla nyt täällä, säesti Tine Flink.

Myös Sandra Ingerström muistutti, että kodeista ei kaikenlaisia telineitä löydy.

Niinpä niin. Liikunta on usein kaikkein parasta ryhmässä, kokeneiden valmentajien ohjaamana ja tarvittavien välineiden äärellä.

Perjantaina on ensimmäisen leirin viimeisenä päivänä vuorossa myös vapaavalintaisia liikkeitä. Seuraava leiri käynnistyy jo maanantaina ja kesäkuulle on sen jälkeen tiedossa vielä kaksi leiriä.

Kesän voimisteluleirit joka tapauksessa järjestetään. Irene Strömberg on huolissaan siitä, että koronakriisi on yhteiskunnassa osunut myös lasten ja nuorten ja liikuntaan.

– Monenlaista toimintaa on tänä kesänä vähemmän kuin aiemmin.

#