Paikallisuutiset

UPM Pietarsaaren sellutehtaalle 60 kesätyöntekijää ja seitsemän oppisopimusopiskelijaa

Oppisopimuskoulutus UPM:llä on hakijoiden suosiossa. Kuva on koulutustilanteesta muutaman vuoden takaa.
Oppisopimuskoulutus UPM:llä on hakijoiden suosiossa. Kuva on koulutustilanteesta muutaman vuoden takaa. Kuva: Arkisto / Juha Sallinen

UPM Pietarsaaren sellutehtaalla työskentelee aikaisempien vuosien tapaan kesän aikana noin 60 kesätyöntekijää. Lisäksi sellutehtaan kaksivuotisessa oppisopimuskoulutuksessa on aloittanut maaliskuussa seitsemän opiskelijaa.

Pietarsaaren sellutehtaan kesätyöpaikat painottuvat erilaisiin prosessitehtäviin tuotannon eri vaiheissa, kuten puunkäsittelyyn, sellun keittoon ja kuivaukseen sekä kunnossapidon tehtäviin. Muutamia henkilöitä työskentelee lisäksi ostotoiminnassa, toimitusketjun hallinnassa ja viestinnässä.

Pietarsaaren sellutehtaalle hakemuksia tuli yhteensä n. 530, ja hakijoita oli n. 380 henkilöä. Hakemuksia UPM:lle tuli yhteensä 16 000, ja hakijoita oli 7 500 henkilöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren sellutehtaan oppisopimuskoulutukseen valittiin tänä vuonna seitsemän henkilöä, joka on enemmän kuin viime vuosina. Myös oppisopimuskoulutus kiinnosti. Hakemuksia tuli lähes kolminkertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna, yhteensä 218.

Ammattitutkintoon valmistava koulutusohjelma koostuu käytännön harjoittelusta ja teoriaopinnoista. Ohjelma valmistaa monipuolisiin sellutuotannon tehtäviin prosessin eri vaiheissa.

– Oppisopimusohjelman avulla vastaamme sellutehtaamme ikärakenteen aiheuttamaan työvoimatarpeeseen sekä varmistamme uusien työntekijöiden osaamisen, sellutehtaan henkilöstöpäällikköSusanna Arpiainen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Koronavirustilanne vaikuttaa työpaikalla arjen toimintaan, kun fyysisiä kontakteja pyritään välttämään ja luodaan uusia toimintatapoja. Tänä vuonna UPM:n kesätyöntekijät saavat etukäteen UPM:n ohjeet yksiköiden toimintatavoista koronavirusaikana. Yleisperehdytys tapahtuu Pietarsaaressakin tänä vuonna verkossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

UPM palkkaa yhteensä tänä vuonna reilut 800 kesätyöntekijää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä