sunnuntai 12.7.2020 | 05:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti 2020 hiihdetään Nivalassa

La 9.11.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan 69. maakuntaviesti hiihdetään loppiaisena 6.1.2020 Nivalan Pyssymäen ulkoilualueella. Kilpailukeskuksena toimii Pyssymäellä hiihtomaja, Pyssyhovin ympäristö ja maasto. Nivalan kaupunki ja Liikuntakeskus ovat panostaneet merkittävästi Pyssymäen alueen kehittämiseen. Nyt panostus palvelee maakuntaviestiä ja jatkossa kaikkia liikunnan harrastajia.

Maakuntaviestijärjestelyt ovat täydessä vauhdissa, ja kisa-alueen valmistelutyöt ovat parhaimmillaan. Pyssymäen ulkoilualueen maastossa viestilatuja on kunnostettu ja latualuetta levennetty sekä tehty tarvittavia puiden raivaustöitä, jotta stadionilta olisi esteetön näkyvyys latumaastoon.

Lunta on tykitetty viime talvena varastoon yli 7000 m³. Tykkilumi levitetään latupohjille lähempänä loppiaista.

Isompana yksittäisenä kohteena alueelle on rakennettu hiihtotunneli Pyssymäentien alitse. Lisäksi alueelle on tehty lähes kahden kilometrin mittainen lämmittelylatu, joka palvelee kisojen jälkeen hiihtäjiä kuntolatuna. Lämmittelyladun yhteydessä on suksien luistontestauspaikka.

Maakuntaviesti hiihdetään Pyssymäen yhden, kolmen ja viiden kilometrin pituisilla laduilla. Varasuunnitelmana on kahden ja kolmen kilometrin pituiset tykkilumiladut.

Maakuntaviestin kilpailukutsut lähetetään ensi viikolla. Alustava ilmoittautuminen päättyy 10.12.2019. Viimeistään viestiin osallistuvat joukkueet ovat tiedossa 30.12.2019. Joukkueiden ja hiihtäjien nimet tulevat nähtäville maakuntaviestin nettisivustolle http://w3.kp24.fi/maakuntaviesti/

Järjestäjät toivottavat yleisön tervetulleeksi seuraamaan kilpailua ja kannustamaan hiihtäjiä. Kilpailu avataan klo 10.45, ja lähtö tapahtuu klo 11.00. Juha Mieto lähettää kilpailijat matkaan. Yleisöä odotetaan paikalle 3000 henkeä. Pyssymäen stadionilla ja sen läheisyydessä on hyvät katsomopaikat viestin seuraamiseen. Kovimmat nousut ovat stadionin lähellä.

Palkintojenjako on Kyösti Kallion koululla kilpailun jälkeen noin klo 16.00 alkaen.

Kilpailun pakkasraja on -17 astetta. Kilpailun varapäivä on 19.1.2020. Kisojen suojelijana toimii Helena Takalo. Kilpailun järjestäjinä ovat Nivalan kaupunki ja Nivalan Urheilijat/hiihtojaosto.

Nivalassa on järjestetty maakuntaviesti kolme kertaa aikaisemmin vuosina 1960, 1978 ja 2002.

#