keskiviikko 15.7.2020 | 03:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Pietarsaarelainen valtuutettu esittää ilmaislippuja vähävaraisille perheille: "Ne voidaan jakaa kirkon diakoniatyön tai kaupungin sosiaalityön kautta"

Tapio Lehtinen
Ma 10.12.2018 klo 22:01

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

PIETARSAARI (KP)

Pietarsaaren kaupunginvaltuusto lähti joululomalle pikakokouksen päätteeksi. Kokous kesti 20 minuuttia.

Vuoden viimeisessä kokouksessa hyväksyttiin lainatakaus, sekä mietittiin lasten ja nuorten hyvinvointia

Kokouksen päätteeksi saatiin kuulla, mihin aikaan uudenvuoden juhla alkaa torilla kolmen viikon kuluttua.

Vihreiden Hanna Palovuori on jättänyt kaupunginhallitukselle kirjallisen kysymyksen lasten kesäajan palveluiden saatavuudesta.

Kesä voi olla köyhille perheille yhtä vaikeaa aikaa kuin joulu.

Palovuorella on huoli vähävaraisten perheiden lapsista, joille kesälomat eivät ole riemukasta aikaa mökkireissuineen ja huvipuistoineen.

Ilmainen kouluruokakin jää päivän ohjelmasta pois.

– Pienten lasten ensimmäinen palvelupiste, neuvola, toimii vajaamiehityksellä. Edes vuositarkastuksia ei tehdä. Samoin sosiaalitoimi ja lastensuojelu, jonka henkilöresurssit ovat Pietarsaaressa ilmeiset vajaat loma-aikojen ulkopuolellakin, toimii entistä hitaammin kesällä, murehtii Palovuori.

Sosiaalihuollon päällikkö Carola Lindén ja ylihoitaja Riitta Lönnbäck ovat antaneet vastauksensa Palovuoren kysymykseen.

Näiden vastineiden perusteella sosiaali- ja terveydenhuolto on selviytynyt tehtävistään kunnialla myös kesäkuukausina.

Palovuori ei ollut täysin tyytyväinen vastineisiin.

Palovuori ehdottaa, että tulevaisuudessa kaikkiin kaupungissa järjestettäviin tilaisuuksiin varataan lippuja, arvontalippuja, jäätelö- ja kahvikuponkeja vähävaraisille perheille.

– Ne voidaan jakaa kirkon diakoniatyön tai kaupungin sosiaalityön kautta sellaisille ihmisille, joille kymmenen tai kaksikymmentä euroa on liikaa, ehdottaa Palovuori.

Annica Haldinin (r.) aloitteessa esitettiin, että kaupunginhallitus antaisi koulutusvirastolle tehtäväksi maksuttoman iltapäivätoiminnan käynnistämisen kolmannelta vuosikurssilta alkaen kaupungin urheiluhalleista, vähintään kolmena päivänä viikossa.

Sivistysjohtajan lausunnon mukaan nuorisotoimi, musiikkiopisto ja työväenopisto järjestävät ilmaista iltapäivätoimintaa jo nyt.

Sivistystoimen johtoryhmä lupaa ottaa vastuulleen ulkoisen rahoituksen hakemisen lasten ja nuorten aktivoimiseksi iltapäivisin.

Rahaa on haettavissa ensi vuoden alkupuolella. Sivistystoimi aikoo laajentaa iltapäivätoiminnan urheilun lisäksi myös musiikkiin, teatteriin, tanssiin ja kuvataiteisiin.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Venealan teknologiakeskuksen BTC:n anomuksen takaussitoumuksen pidentämisestä toiseen kahdesta lainasta. Kaupunki on myöntänyt erillistakauksen kahdelle erilliselle lainalle, joiden yhteissumma on ollut reilut viisi miljoonaa euroa.

Lainoista on jäljellä runsaat kolme miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi kokouksen päätteeksi, että uudenvuoden vastaanotto kaupungin torilla alkaa kello 18. Ilotulitus järjestetään jo kello 19.

Varhaisella ajankohdalla kaupunki pyrkii houkuttelemaan torille erityisesti lapsiperheitä.

Vuosi sitten juhla järjestettiin puolen yön aikaan. Silloin raketit viuhuivat Pietarsaaren torilla holtittomasti, kun yleisö järjesti oman ilotulituksen.

#