Paikallisuutiset

Yhtenäiskoulu reputti uudessakin kyselyssä: alakoululaisten sijoittaminen Länsinummelle suosituinta, myös uutta koulua kannatetaan

Länsinummi on suosituin pienten oppilaiden kouluksi. Sekä vanhemmat että opettajat ovat 29samaa mieltä.
Länsinummi on suosituin pienten oppilaiden kouluksi. Sekä vanhemmat että opettajat ovat 29samaa mieltä. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren suomenkielisten koululaisten huoltajat kannattavat eniten Länsinummea 0–5-luokkalaisten oppilaiden kouluna. Tätä vaihtoehtoa äänesti 44,3 prosenttia huoltajista, kun heiltä asiaa kysyttiin järjestyksessään toisessa mielipidemittauksessa.

Suomenkielisten koulujen opettajat olivat niinikään Länsinummen kannalla 52,5-prosenttisesti.

Uuden koulun rakentaminen suomenkielisille alakouluille johonkin uuteen paikkaan sai huoltajilta 39,2-prosenttisen ja opettajilta 36,3-prosenttisen kannatuksen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sen sijaan yhtenäiskoulu jäi hännille vaihtoehtona molemmissa kyselyissä. Huoltajista 16,5 % ja opettajista 11,3 % soisi kaikenikäisten oppilaiden sijoittuvan samaan kouluun.

Kyselyssä Etelänummen koulu olisi purettu ja tilalle rakennettu kokonaan uusi yhtenäiskoulu.

Yhtenäiskoulun ajatuskaan ei toisin sanoen innosta kovin monta suomenkielistä Pietarsaaressa.

– Näin kai tästä voi päätellä. Tämähän oli nyt kaupunginhallituksen tarjoama vaihtoehto, me kouluvirastossa tai kouluverkkotyöryhmässä emme ole näitä käsitelleet, suomenkielinen opetuspäällikköJuha Paasimäki sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Enemmistö vastaajista sekä kotona että koulussa hyväksyisi Länsinummen koulun jatkavan entisellään. Tässä tapauksessa Itälän koulu suljettaisiin.

– Meillähän on ihan hyvässä kunnossa oleva alakoulu. Haaste on oppilasmäärän pieneneminen.

Huoltajakyselyyn tuli kaikkiaan 406 vastausta. Eri kouluilta vastauksensa antoi puolestaan 80 opettajaa.

Juha Paasimäen mukaan vastaajista arviolta satakunta on kommentoinut tai muuten esittänyt mielipiteitään vapain sanamuodoin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kolmosvaihtoehdon eli kokonaan uuden alakoulun rakennuspaikaksi on ehdotettu muun muassa Pursisalmea, Aspegrenin puutarhan viereistä tonttia, entistä Componentan valimon tonttia tai muuta keskeistä aluetta.

Pietarsaaren kaupunginhallitus perehtyy nyt kyselyn tuloksiin ja koettaa päästä eteenpäin kouluverkkokysymyksessä. Asia on ollut vireillä kolmisen vuotta.