Paikallisuutiset

Viisi vuotta täyteen Allegro-korttelissa

Allegro -kortteli esittäytyy monin kasvoin. Juhlakonsertti järjestetään 17. maaliskuuta.

Allegro -korttelin viisivuotissynttäreitä juhlii iso joukko: kaksi ammattikorkeakoulua, musiikiopisto, Yrkesakademin, saliosakeyhtiö, Sinfonietta, kulttuuritoimisto, lasten taidekoulu ja Pro allegro -yhdistys. Ja lounasravintola. Ja lippumyymälä. Ja talonmies ( ei kuvassa).
Allegro -korttelin viisivuotissynttäreitä juhlii iso joukko: kaksi ammattikorkeakoulua, musiikiopisto, Yrkesakademin, saliosakeyhtiö, Sinfonietta, kulttuuritoimisto, lasten taidekoulu ja Pro allegro -yhdistys. Ja lounasravintola. Ja lippumyymälä. Ja talonmies ( ei kuvassa). Kuva: Heimo Riihimäki

Pietarsaari

Maanantaina käynnistyy Allegro -korttelissa tavallistakin vilkkaampi viikko. Kortteli täyttää viisi vuotta ja kaikki alueen toimijat haluavat juhlistaa tapausta omalla tavallaan. Valtaosa tarjonnasta on tietysti musiikkia eri muodoissaan, mutta korttelista löytyy yllättävän monenlaista toimintaa.

Maanantaina voi esimerkiksi saada tietoturvavinkkejä neljännestä kerroksesta, seurata fyysistä teatteria Black Boxissa tai osallistua videoteoksen luomiseen White Boxissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskiviikkona järjestetään minimessut, joilla Novia ja Centria esittelevät kurssitarjontaansa. Centrialla on avointen ovien päivä, joten neljännessä kerroksessa voi seurata vaikkapa uusimman turkishankkeen etenemistä.

Viikon tarjonnasta on painatettu esite, joka on jaettu joka talouteen.

– Ja tällä kertaa mukana on kartta, jotta uudetkin kävijät löytävät tiensä korttelissa, viikon tuottaja Annika Mylläri sanoo.

Juhlakonsertti järjestetään lauantaina 17. maaliskuuta. Allegro Big Band, Allegro Youth Band ja Musiikkitalon opiskelijat soittavat Michael Fordin ja Anders Sjölindin johdolla. Tällä kertaa juhlakonsertissa ei siis kuulla jousisoittimia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perjantaina esiintyy Emma Klingenberg Schaumansalissa Ralf Nyqvistin kvartetin kera.

– Lauantaina järjestää musiikkiopisto perinteisen soitinpolun, musiikkileikkikoulun vetäjä Erna Westerlund kertoo.

– Polun alkupää on Allegron aulassa ja se kulkee ympäri musiikkitaloa. Lapset - tai muuten kiinnostuneet - voivat kokeilla eri soittimia. Samalla etsitään aarretta. Ja kierroksen päätteeksi voi ilmoittautua!

Tiistaina esitetään Black Boxissa erikoinen lauludialogi. Se kertoo kuvitteellisesta rakkaustarinan Eino Leinosta ja L. Onervasta. Runoilijoiden tekstit on säveltänyt Kaj Chydenius. Dick Holmström ja Elina Partanen laulavat Kari Mäkirannan säestyksellä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heimo Riihimäki

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä