Paikallisuutiset

Veturitalli vaaditaan korjattavaksi – Pietarsaaren kaupunki katsoo, että kiinteistön omistava Kesko on laiminlyönyt velvoitteensa

Omistaja sanoo yrittävänsä myydä veturitallia. Pietarsaaren kaupungin mitta alkaa kuitenkin täyttyä.
Omistaja sanoo yrittävänsä myydä veturitallia. Pietarsaaren kaupungin mitta alkaa kuitenkin täyttyä. Kuva: Pirkko Högkulla

Kesko Oyj:n omistuksessa oleva veturitalli osoitteessa Tehtaankatu 14 on erittäin huonossa kunnossa. Pietarsaaren kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta kehottaa Keskoa korjaustöihin, joiden on oltava valmiina 1. joulukuuta 2023 mennessä.

Citymarketin tontilla oleva veturitalli on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana rakennuksena.

Kiinteistöllä suoritettiin kaupungin ja omistajan läsnäollessa katselmus tammikuussa 2021, jossa todettiin, että rakennus on korjattava. Näin ei kuitenkaan ole tähän mennessä tapahtunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiinteistön omistava lähinnä kauppapaikkoja hallinnoiva Mercada Oy, jonka osaomistaja Kesko on, haluaa lisäaikaa yrittääkseen myydä kiinteistön. Ympäristö- ja rakennuslautakunnan mukaan omistajan on nyt kuitenkin ryhdyttävä korjaustöihin.

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan suojeltu rakennus ympristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä.

Veturitallia saa käyttää liiketoimintaan. Lautakunta voi sallia myös muita käyttötarkoituksia, elleivät nämä vaaranna rakennuksen kulttuurihistoriallista arvoa.

Koko Pietarsaaren rautatieaseman seutu kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Siellä on aikanaan ollut tilat kolmelle höyryveturille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tänä päivänä rakennus pihapiireineen on ankeassa kunnossa ja kärsinyt vahingonteoista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä