Paikallisuutiset

Vanhaan satamaan tulossa ulkokuntosali – uusi liikuntapaikka palvelisi myös tosissaan kuntoilevia aikuisia

Olemassaolevat liikuntatelineet saisivat seurakseen oikean ulkokuntosalin.
Olemassaolevat liikuntatelineet saisivat seurakseen oikean ulkokuntosalin. Kuva: Kristian Sundqvist

Pietarsaari on saamassa ulkokuntosalin. Sivistyslautakunnan liikuntajaosto ottaa torstaina 8. lokakuuta kantaa esitykseen, jonka mukaan noin 120 000 euroa maksava liikuntapaikka rakentuisi Vanhan sataman pururadan varteen.

Suunnitelmien kohteena olevalla aukiolla on vanhastaankin ollut kuntoilutelineitä, jotka on rahoitettu järjestöjen ja kaupungin toimesta.

– Nämä ovat olleet enemmän lapsille ja nuorille suunnattuja. Nyt viereen suunnitellaan ulkokuntosalia, joka on tarkoitettu myös aikuisille aktiiviliikkujille, sanoo Pietarsaaren liikuntatoimenjohtajaTove Jansson.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunki on liikuntatoimenjohtajan mukaan saanut yhteydenottoja kansalaisilta, jotka moista liikuntapaikkaa toivovat. Julkisessa keskustelussa on ollut esillä myös mahdollisuus, että ulkosali sijoitettaisiin Koulupuistoon.

Janssonin mukaan Vanha satama on salille luonteva sijainti.

– Siellä liikkuu paljon väkeä eri tavoin ja tämä on osa alueen kokonaiskehittämistä, Jansson sanoo pururadan lisäksi muun muassa Fantasea-vesipuistoon ja uimarantaan viitaten.

Asiaa valmistellut virkamiestyöryhmä muistuttaa esityksessään, että maisemalliset näkökohdat sekä luonto- ja virkistysarvot on otettava huomioon aluetta kehitettäessä. Ulkokuntosali kohottaisi työryhmän mukaan virkistysulottuvuutta merkittävästi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uuden liikuntapaikan kustannuksista kolmannes olisi määrä kattaa valtionavustuksella. Tarkemmasta kustannuslaskelmasta on määrä päättää, kunhan yksityiskohtainen suunnitteluprosessi on valmis.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä