Paikallisuutiset

Tonteista on nyt valinnanvaraa Pietarsaaressa – halukkaat rakentajat ovat harvassa

Lammassaareen on valmistunut uunituore omakotialue kunnallistekniikoineen, ja alueelle on valmisteilla muutama lisätonttikin. Rakentajia alue ei ole vielä ehtinyt liiaksi kiinnostaa.
Lammassaareen on valmistunut uunituore omakotialue kunnallistekniikoineen, ja alueelle on valmisteilla muutama lisätonttikin. Rakentajia alue ei ole vielä ehtinyt liiaksi kiinnostaa. Kuva: Arkisto / Heimo Riihimäki

Pietarsaaren kaupungilla on tällä hetkellä erittäin hyvä tonttitarjonta. Kääntöpuolena on, että halukkaita rakentajia ei ole jonoksi asti.

Vapaita, kunnallistekniikalla varustettuja ja heti rakentamiskelpoisia omakotitontteja on 69 kappaletta, joista valtaosa on vuokratontteja.

– Suurin osa niistä on Lammassaaressa, Kilisaaressa ja Uusipellon alueella. Yksittäisiä tontteja löytyy peräti kahdeksasta muusta kaupunginosasta, kaupungingeodeettiAnders Blomqvist kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tavallisesti kaupunki järjestää varauskierroksen keväisin, minkä jälkeen tontit tarvittaessa arvotaan.

– Nyt ei ole mitään kevätruuhkaa. Varauksia on tullut viime vuosina alle 10 kappaletta, Blomqvist sanoo.

Edellisten lisäksi tarjolle on tulossa vielä parisenkymmentä uutta tonttia Lammassaaressa, Kirkkorannalla ja Länsinummella. Nämä ovat vielä suunnittelupöydällä.

Ristikarille on valmisteilla kaksi rivitalo- ja kaksi kerrostalotonttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pystymme tarjoamaan runsaasti rannanläheisiä rakennuspaikkoja. Noin puolet tonteista on sellaisia, joista vesi näkyy, teknisen lautakunnan puheenjohtajaChrister Tonberg toteaa.

Yritystoimintaan tarkoitetuista tonteista on myös valinnanvaraa Pietarsaaressa. Ne sijoittuvat lähinnä Pedersin ja Pirilön alueille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä