Pääkirjoitukset

Toimitellen: Tekomäki kunnon kohotukseen

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Vanhalle Pietarsaaren kaatopaikalle eli roskariville ei tullut laskettelurinnettä eikä melko varmasti ole tulossakaan, vaikka tällaistakin mietittiin joku vuosikymmen sitten. Tekomäki on peitetty arvatenkin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan sen verran turvallisesti, että jätteet ovat ja pysyvät siellä, minne ne on kerran kärrätty.

Näin on onnistuttu luomaan kuitenkin vain pelkkä kuori jätekukkulalle. Pintakerrokset eivät salli juurikaan kiinteiden rakenteiden pystyttämistä sen rinteille tai huipulle. Esimerkiksi valotolppia ja hissirakenteita kaatopaikalle on vaikeaa tai mahdotonta turvallisesti asentaa.

Yhtä ja toista siellä silti kyetään harrastamaan, jos luoviksi heittäydytään. Viimeisimmissä suunnitelmissa kukkulalle puuhataan maastopyöräilykeskusta eli vaativuudeltaan eri tasoisia alaspäin suuntautuvia ratoja. Kunto kohenee jos samalla pyörällä polkee serpentiiniä myöten takaisin ylös.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tukea uuden polven kansanurheilulle.

Kuntoportaita rinteillä jo on. Näköalapaikkaa ja grillauspistettä kaavaillaan, lisäksi alueelle mahtuisi frisbeegolfrata. Liikuntaharrastukset ovat trendikkäitä ja niitä voi jo pitää uuden polven kansanurheiluna.

Näille kaikille on yhteistä se, että minkään kohdalla ei puhuta miljoonainvestoinneista. Harrastuksille saadaan suorituspaikkoja suhteellisen edullisesti, jos vain halutaan. Mikään ei estä samoilemasta maisemassa, vaikka ei harrastaisi sen ihmeellisempää kuin ulkona liikkumista.

Peitelty kaatopaikka ei edusta myöskään sellaisia luontoarvoja, jotka katoaisivat jos aluetta tämän tyyppiseen toimintaan hyödynnettäisiin. Kaikesta tästä voi hyvin jakaa peukkuja ideanikkareille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä