Pääkirjoitukset

Toimitellen: Sanomalehtiin luotetaan edelleen

Kirjoittaja on Pietarsaaren Sanomien päätoimittaja.

Koko kesän uutismedioiden, puhumattakaan muista viestintäkanavista, palstatilaa hallinnut rasismikeskustelu ja varsinkin sen kylkiäisenä synnytetty [perinteisen] median panettelu ja uskottavuuden systemaattinen nakertaminen olisivat ehkä antaneet aiheen olettaa, että kansalaisten luottamus journalistiseen tiedonvälitykseen olisi kokenut jonkinlaisen kolauksen.

Uutismedian liiton elokuussa teettämän tutkimuksen perusteella näin ei ole käynyt. Ei ainakaan, jos tarkastellaan suomalaisten käsityksiä sanomalehdistä. Tulosten mukaan 76 prosenttia aikuisväestöstä pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina.

Räikeimmin loppukesästä mediaa vastaan hyökkäsivät perussuomalaiset puheenjohtajansa ja valtiovarainministeri Riikka Purran johdolla. Suomalaisittain on ennennäkemätöntä, että kokonainen, vaikutusvaltainen hallituspuolue ottaa asiakseen luoda riippumattomasta mediasta tarkoituksella viholliskuvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Riippumaton lehdistö takaa äänen kaikille.

Mallia lienee haettu Yhdysvalloista, jonka edellinen presidentti kannattajineen aukoi uraa tällä saralla. Totuudella ei ollut eikä ole minkäänlaista roolia, kun Donald Trump rymistelee pyrkiäkseen takaisin valtaan.

Tuoreen tutkimuksen perusteella suomalaisia ei ole onnistuttu käännyttämään suuremmalla menestyksellä. Tämä nyt vain on ensiarvoisen tärkeää demokratian ja sen keskeisten arvojen turvaamisessa.

Riippumaton lehdistö on tae sille, että kaikkien ääni kuuluu. Myös niiden, jotka sitä poliittisista tarkoitusperistään käsin koettavat rökittää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä