Paikallisuutiset

Pohjanmaalla tehdään oma suunnitelma sosiaali- ja terveyspalveluiden yhdistämisestä vapaaehtoisesti: Uusi kuntayhtymä aloittaisi jo vuonna 2020

Yhtenäinen palvelukokonaisuus perusterveyden- ja sosiaalihuollon sekä erikoissairaanhoidon asiakkaille on valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteena. Pohjanmaalla halutaan varmistaa, että tavoite saavutetaan, vaikka uudistus ei valtakunnallisesti etenisi tämänhetkisen aikataulun mukaan.

Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt, että sairaanhoitopiirin johtaja yhdessä muiden virkamiesten kanssa laatii suunnitelman palveluiden yhdistämisen valmistelusta ja aikataulusta.

– Sekä asiakkaiden että henkilökunnan kannalta on helpompaa, jos toimitaan samassa organisaatiossa. On selvää, että palveluita on uudistettava jossain vaiheessa. Integraatio tulee siis ennemmin tai myöhemmin, eikä meidän kannata jäädä odottamaan, kun muualla Suomessa edetään asian kanssa, Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen perustelee oman suunnitelman tekemistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Hans Frantz on samalla linjalla:

– Hallitus oli asiasta hyvin yksimielinen. Koska jokainen sairaanhoitopiirin kunta ei ole edustettuna hallituksessa, emme varmuudella tunne kaikkien mielipiteitä. mutta aiomme pikimmiten järjestää tilaisuuksia, joissa kaikki ovat läsnä ja voivat ilmaista mielipiteensä. Ymmärrämme hyvin, että emme voi jäädä odottamaan lopullisia tietoja maan hallitukselta. Tämän muutkin ovat huomanneet ja valmistelut ovat varsin pitkällä jo monessa piirissä. Pohjatyö on täälläkin tehty hyvin, joten asiassa on helppo edetä nopeasti.

Uusi kuntayhtymä aloittaisi jo vuonna 2020

Valmistelu etenee Vaasan sairaanhoitopiirin alueella niin, että kuntien kanssa keskustellaan syys-lokakuun aikana ja päätökset lähteä mukaan integraation valmisteluun tehdään vuoden 2018 loppuun mennessä. Seuraava vuosi on tarkoitus käyttää valmisteluun ja uusi organisaatio aloittaisi toimintansa vuonna 2020. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun on määrä siirtyä maakunnille 1.1.2021, jolloin myös ne kunnat, jotka eivät ole mukana vapaaehtoisessa integraatiossa, siirtävät kyseiset palvelunsa maakunnan vastuulle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Etenemällä oman aikataulun mukaan palveluiden yhtenäistämisessä olemme vahvempia tulevassa kilpailussa ja saavutamme jo ennakolta sosiaali- ja terveyspalveluiden yhdistämisen tuomia hyötyjä, Kinnunen sanoo.

Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus kokoontuu seuraavan kerran 17.9., jolloin alustava suunnitelma aikatauluineen on käsittelyssä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä