Kokkola-lehti

Pohjanmaalla 14 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla kaksitoista – Keski-Pohjanmaalla maan alhaisin ilmaantuvuus

Koronatestiin kehotetaan menemään vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista.
Koronatestiin kehotetaan menemään vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista. Kuva: Markku Jokela

Vaasan sairaanhoitopiirissä kerrottiin sunnuntaina 14 uudesta koronatartunnasta. Alue on osittain leviämisvaiheessa, eli koronaepidemian vaikeimmassa vaiheessa. Koronatilanne on hankalin Maalahdessa, Korsnäsissä, Mustasaaressa, Pedersöressä, Pietarsaaressa ja Vaasassa.

Keski-Pohjanmaan, Vaasan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueella kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa ovat edelleen kiellettyjä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pitää rajoitukset voimassa 8. helmikuuta saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

AVI suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Pohjois-Pohjanmaalla kerrottiin sunnuntaina kahdestatoista uudesta koronatartunnasta. Alue on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Pohjois-Pohjanmaalla on voimassa tiukat rajoitukset koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Kiellettyjä ovat kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 1. helmikuuta saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan kymmenen henkilöä. Reunaehtona tosin on, että ohjeista turvaetäisyyksistä ja hygieniasta noudatetaan tarkasti.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella viimeisin koronatartunta on todettu perjantaina 15. tammikuuta.

Soiten alueella on koko Suomen matalin koronailmaantuvuus, 5,2 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuus on puolestaan 67,1 tapausta 100 000 asukasta kohti ja Pohjois-Pohjanmaalla 66,7 tapausta 100 000 asukasta kohti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomessa oli perjantaihin mennessä todettu 64 muuntuneen koronaviruksen aiheuttamaa tapausta, joista 62 on Britanniassa havaittua muuntunutta virustyyppiä ja kaksi Etelä-Afrikassa havaittua virustyyppiä. Osa tapauksista on havaittu Pohjanmaalla.

Lue myös:Pedersöressä Överessen koulussa todettu koronatartunta – 5. ja 6. luokan oppilaat ja henkilökunta 10 päivän karanteeniin

Juttua päivitetty 17.1. klo 13.14: Päivitetty Pohjois-Pohjanmaan tilanne, Pohjois-Pohjanmaalla varmistettu sunnuntaina 12 uutta koronatapausta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä