Kivat lelut nukke- ja kotileikkeihin 3–6-vuotiaille lapsille

Yli kolmevuotiaiden lasten leikeissä on arjesta tuttujen roolien imitointia sekä enenevässä määrin myös mielikuvitusta. Näillä leluilla mahdollistat hauskat nukke- ja kotileikit 3–6-vuotiaalle lapselle.

Vauvanukke mahdollistaa hoivaamisen ja roolileikit

Laadukkaat vauvanuket erilaisilla vaatteilla ja asusteilla mahdollistavat monenlaiset rooli- ja mielikuvitusleikit. Nukkeja on saatavilla eri kokoisina ja erilaisilla toiminnoilla. Vauvanukke voi esimerkiksi äännellä tai pissata vaippaan.

Monet lapset nauttivat vauvanuken hoivaamisesta. Hoivaus on olennainen osa kotileikkiä, jossa lapsi leikkii itse olevansa vauvanuken vanhempi. Vaatteiden lisäksi erilaiset vauvan hoitotarvikkeet ovat tarpeellisia koti- ja nukkeleikkeihin: useimpien vauvanukkejen mukana tulee esimerkiksi tuttipullo ja ruokalappu, jotta vauvan syöttämistä on hauska leikkiä.

Nukenvaunut ja muut tarvikkeet vauvaleikkeihin

Vauvaleikkien tarvikkeista nukenvaunut voivat olla paitsi leikkiväline, myös paikka, jonne nuket tai pehmolelut asetellaan yöksi nukkumaan. Kauniit nukenvaunut ovat myös lastenhuoneen sisustuselementti. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata esimerkiksi esteettiset, puiset My Sweet Baby -nukenvaunut. Valikoimassa ovat myös Baby Born -nukeille sopivat vaunut sekä värikkäät Milly Mally -nukenvaunut ja -rattaat.

Rikastuttaaksesi nukke- ja kotileikkejä voit hankkia erilaisia nukentarvikkeita. Esimerkiksi Baby Born -nukeille on saatavilla erilaisia leikkisettejä, joiden myötä vaikkapa vauvanuken kylvettäminen tai pyöräily nuken kanssa onnistuvat. Olennainen osa leikkiä on myös vauvan pukeminen, joten hanki vauvanukelle joitain vaihtovaatteita. Nukkeleikkien lisätarvikkeet ovat kivoja pieniä lahjoja lapselle esimerkiksi nimi- tai syntymäpäivänä.

Ruoanlaitto on olennainen osa kotileikkiä

Oikeaa keittiötä imitoiva leikkikeittiö tarjoaa kiinnostavan ympäristön erilaisille koti- ja keittiöleikeille. Lapsi voi leikkiä olevansa ruokaa laittava vanhempi tai hän voi pitää omaa ravintolaa, jonne vanhempi kutsutaan syömään leikkiruokia.

Pienet keittiölelut, kuten pannut, padat, kattilat ja leivonta-astiat, mahdollistavat kotileikin. Voit myös hankkia muovisia tai puisia ruoka-aineita ja vihanneksia. Lautaset, kupit ja aterimet tarjoavat mahdollisuuden roolileikkiin, jossa lapsi voi leikkiä ruoanlaittoa ja ateriointia. Voit hankkia lapselle myös pieniä leikkikodinkoneita, kuten leikkisilitysraudan tai leikkileivänpaahtimen, joilla hän voi leikkiä ruoanlaittoon ja kodinhoitoon liittyviä toimintoja.

Siirrä kotileikki sisältä ulos

Kotileikkiä voi toteuttaa myös ulkona. Nukkevauvan koti voi olla pihalla leikkimökissä, jonne voi sijoittaa kotileikkiin tarvittavat lelut. Mikäli et halua hankkia pihaan isoa, kiinteää leikkimökkiä, voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta helposti koottavan ja siirrettävän leikkimökin esimerkiksi Smoby-merkiltä.

Jos pihalla ei ole paikkaa leikkimökille, voit hankkia lapselle leikkiteltan. Teltassa on hauska leikkiä kotileikkien lisäksi myös majaleikkejä. Lisäksi leikkiteltta sopii lapsen ikiomaksi rauhoittumispaikaksi.

Nukke- ja vauvaleikkejä eri tavoin

Kun lapsen hienomotoriset taidot kehittyvät ja leikit muuttuvat roolileikeistä enemmän mielikuvitusta sisältäviksi leikeiksi, muuttaa myös nukke- ja kotileikki muotoaan. Usein kouluikää lähestyvä lapsi nauttii leikeistä, joissa on useampia hahmoja ja juoni.

Nuket ja kotiin liittyvät toiminnot sekä roolit voi siirtää pienempään kokoon. Nukkekodit, jotka sisältävät pienet hahmot, kalusteita ja pieniä tarvikkeita, mahdollistavat luovan leikin. Voit myös harkita suurempaa nukkekotia, joka mahdollistaa monipuolisen leikin esimerkiksi Barbie-nukeilla. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät muun muassa Barbie-, Schleich- ja Sylvanian Families -hahmot ja -leikkisetit, jotka sopivat hyvin noin 3–6-vuotiaiden lasten koti- ja vauvaleikeistä inspiraationsa saaneisiin mielikuvitusleikkeihin.

Lelulahjat lapsille

Vauvanukke, nukenvaunut, leikkikeittiö ja muut tarvikkeet ovat hyviä lahjaideoita 3–6-vuotiaalle lapselle, joka pitää nukke- ja kotileikeistä. Kouluikää lähestyvä lapsi nauttii monipuolisista leluhahmoista tai -nukeista ja leikkisetistä, joka sisältää pienempiä osia luovaan mielikuvitusleikkiin.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata helposti erilaiset lelulahjat myös esimerkiksi pienemmille taaperoille tai rakenteluleikeistä pitävälle lapselle. Samalla voit tilata muut tarpeelliset kodin tarvikkeet, kuten Hecht-puutarhatyökalut, Bosch-kodinkoneet tai Vallila-kodintekstiilit.