Paikallisuutiset

Pietarsaaren viranhaltijoilla haku päällä: kaupunginjohtaja pyrkii yhdenvertaisuusvaltuutetuksi, koulutoimenjohtaja ja työväenopiston rehtori Kokkolan sivistystoimen johtoon

Pietarsaaren kaupunginjohtajaKristina Stenman hakee yhdenvertaisuusvaltuutetun virkaa. Tämän lisäksi suomenkielinen koulutoimenjohtajaJuha Paasimäki ja suomenkielisen työväenopiston rehtoriPäivi Rosnell pyrkivät Kokkolan sivistysjohtajan virkaan.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun virkaa haki 20. helmikuuta umpeutuneeseen määräaikaan mennessä kaikkiaan 20 henkilöä. Virka täytetään huhtikuun 2020 alusta alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Kristina Stenman on työskennellyt Pietarsaaren kaupunginjohtajana toukokuusta 2016 lukien. Kyse on 7 vuoden määräaikaisesta sopimuksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haen virkaa tosissani ja otan sen vastaan, jos saan. Mutta ei minulla ole mikään kiire lähteä Pietarsaaresta, Kristina Stenman huomauttaa.

– Minulla on todella hauska ja hyvä työ, jossa viihdyn hyvin. Meneillä on lisäksi paljon mielenkiintoisia hankkeita.

– Yhdenvertaisuuden toteutuminen ja syrjinnän ehkäiseminen ovat tärkeitä alueita yhteiskunnassa ja niiden eteen tehdään toki työtä kaikissa kunnissa. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävä tarjoaa kuitenkin toisenlaisen näkökulman, toteaa Stenman.

Kristina Stenman siirtyi Pietarsaaren kaupunginjohtajan virkaan Työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttojohtajan tehtävistä. Sitä ennen hän toimi Vaasan kaupungin sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana, lakimiehenä ja toiminnanjohtajana Pakolaisneuvonta ry:ssä sekä tutkijana Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävänä on valvoa yhdenvertaisuuslain noudattamista ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista sekä ehkäistä syrjintää. Valtuutettu toimii myös kansallisena ihmiskaupparaportoijana ja valvoo ulkomaalaisten oikeuksien toteutumista muun muassa maasta poistamisen yhteydessä. Yhdenvertaisuusvaltuutettu toimii viranomaisena oikeusministeriön hallinnonalalla.

Pietarsaaren suomenkielinen koulutoimenjohtaja Juha Paasimäki korostaa, että johtavia sivistystoimen virkoja on auki Pohjanmaalla erittäin harvoin.

– Niitä voi tulla vastaan kerran, pari työuran aikana. Jälkikäteen harmittaisi, ellei niitä hakisi, Paasimäki sanoo.

Kokkolassa asuva Paasimäki tuntee sikäläisen koulutoimen hyvin, myös siksi, että Pietarsaaren kanssa tehdään jatkuvaa yhteistyötä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän haki muutama kuukausi sitten myös koulutoimenjohtajan virkaa Vaasasta samoin perustein.

– Mitään dramaattista tähän ei liity. Pietarsaaressa minulla on työn imua. Oikeastaan joka päivä tapahtuu mukavia asioita ja tapaan mukavia ihmisiä. Koen, että olen jotain saanut aikaankin, Paasimäki kertoo.

Pietarsaaren suomenkielisen työväenopiston rehtori Päivi Rosnell kertoo hakevansa Kokkolan sivistysjohtajan virkaa päästäkseen käyttämään koko pätevyyttään.

– Hain Pietarsaaren koulutoimenjohtajaksi jo edelliskerralla, mutta silloin minulta puuttui hallinnollista pätevyyttä. Nyt olen sitä hankkinut. Työelämävuosia on vielä jäljellä, ja mielelläni haluaisin käyttää sellaistakin osaamista, jota en pysty nykytyössäni kokonaan hyödyntämään, Rosnell kertoo.

– Mitään ongelmaa minulla ei nykytehtävässäni ole, ja kaikki viihtyvyystekijät ovat ihan hienosti. Ehkä tässä haetaan sellaista viimeistä urapyrähdystä, Rosnell naurahtaa.

Kokkolan sivistysjohtajan virka tuli haettavaksi, kun sen nykyinen haltija Peter Johnson jää eläkkeelle tämän vuoden aikana.

Määräaikaan mennessä virkaa haki 18 henkilöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä