Paikallisuutiset

Pietarsaaren kaupunginjohtajan sijainen Anne Ekstrand pitää kokoontumisrajoitusta hyvänä päätöksenä – Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga: "Näyttää siltä, ettei ainakaan Pietarsaaren Keskuskentällä enää tänä syksynä pelata"

Yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitus muuttaa arkea Pietarsaaressa maanantaista lähtien.
Yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitus muuttaa arkea Pietarsaaressa maanantaista lähtien. Kuva: Markku Jokela

Yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitus astuu voimaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueella maanantaina. Pietarsaaren kaupunginjohtajan sijainenAnne Ekstrand sai tietää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä perjantaiaamulla. Asia käytiin läpi kaupungin johtoryhmässä iltapäivällä.

– Minusta tämä on hyvä päätös. Tämä on kuitenkin väliaikainen rajoitus ja kestää lyhyen ajan. Tämä rajoitus on tarpeen tällä hetkellä. Eihän tämä ole helppoa eikä kivaa mutta toivottavasti johtaa siihen, että tilanne rauhoittuu, antoi Ekstrand näkemyksensä kokoontumisrajoituksesta.

Tilanteen kehittymistä seurataan viikonlopun yli – tietysti sen jälkeenkin. Varsinaisia kaupungin omia päätöksiä ei ole tehty. Paikkoja ei olla sulkemassa, mutta esimerkiksi konsertteja tai urheilukilpailuja ei voi pitää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yritämme tietysti järjestää kaikki kokoontumiset niin, ettei olisi vaaratilanteita, Ekstrand täsmentää.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueen palloiluseuroissa uusi tieto otettiin vastaan tyrmistyneinä. Kotiotteluiden järjestämisestä ei tule mitään kolmeen viikkoon ja harjoittelussa joudutaan siirtymään pienryhmiin.

Pietarsaaren Jaron toimitusjohtajaFredrik Haga kertoi käyneensä Suomen Palloliiton kanssa tilanteen tarkkaan läpi viikon puolivälissä. Silloin puhuttiin vielä 50:n hengen rajoituksesta.

– Uusi tieto on niin tuore, ettei sitä heti pysty käsittelemään. Olen ollut alustavasti Palloliittoon yhteydessä. Näyttää siltä, ettei ainakaan Pietarsaaren Keskuskentällä enää tänä syksynä pelata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Odotamme tarkennuksia. Jos jalkapallokentällä ei voi olla kymmentä ihmistä enemmän, niin miten sitten muualla yhteiskunnassa?

Haga ihmettelee, jos tautitilanne ei pahene merkittävästi muuallakin kuin Pohjanmaan alueella.

Jääkiekkoseura Muik Hockeyn lauantainen kotipeli meni peruutukseen pari päivää sitten. JoukkueenjohtajaTommy Isaksson seuraa mielenkiinnolla, miten saman shp:n Vaasan Sport tilanteessa toimii.

– Onhan se erikoista, että kyse on vain Pohjanmaasta. Muualla pelit pyörivät ja täällä joudutaan tauolle, Isaksson ihmettelee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Salibandyseura Blue Foxissa oltiin perjantaina myös epätietoisia. Valmentaja Robin Holländerin mielestä olisi outoa matkata yhtenä ryhmänä lauantaiseen vieraspeliin, kun kokoontumisrajoitus tiukkenee vasta maanantaista alkaen.

Seurakuntaelämään kokoontumisrajoitus vaikuttaa tuntuvasti. Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan kirkkoherraLotta Endtbacka ennakoi, että ensi viikon sunnuntain sanajumalanpalvelus järjestetään ainoastaan striimattuna tilaisuutena. Lopulliset linjaukset lyödään lukkoon maanantaina seurakuntayhtymän johtoryhmän kokouksessa.

– Tämän viikon sunnuntain sanajumalanpalvelukseen kokoontumisrajoitus ei vaikuta. Mennään tehdyn suunnitelman mukaan. Meillä on iso kirkko, jossa voi istua väljästi. Ehtoollinen on siirretty jo aikaisemmin pois jumalanpalveluksesta, Endtbacka kertoo.

– Meillä on joitakin pieniä ryhmiä, joiden jäsenmäärä jää alle kymmenen. Ne voivat jatkaa toiminta. Kaikki isompi ryhmätoiminta jää tauolle pyhäinpäivään asti, hän toteaa.

//9.10. kello 17.16 Täydennetty juttua kirkkoherra Lotta Endtbackan kommenteilla.

Lue myös:

Arki Pietarsaaressa, Luodossa, Pedersöressä ja Uudessakaarlepyyssä muuttuu ainakin kolmeksi viikoksi: Yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään Vaasan sairaanhoitopiirin alueella

Pedersören kunnanjohtaja Stefan Svenfors perjantaina Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle annetusta kymmenen hengen kokoontumisrajoituksesta: "Tämä oli melko odotettu viesti"

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä