Paikallisuutiset

Pietarsaaren johtoon haastatellaan neljää hakijaa – kärkipoliitikot tenttaavat kaupunginjohtajaehdokkaita etänä

Pietarsaaren Strengbergin kellon alle haetaan uutta kaupunginjohtajaa. Loppusuoralle eli haastatteluihin valittiin neljä virkaa hakenutta.
Pietarsaaren Strengbergin kellon alle haetaan uutta kaupunginjohtajaa. Loppusuoralle eli haastatteluihin valittiin neljä virkaa hakenutta. Kuva: Anita Salmi

Pietarsaaren kaupunginjohtajan virkaan hakeneista puolet etenevät haastatteluihin. Kaupunginhallitus valitsi kahdeksan hakijan joukosta neljä haastateltavaa.

He ovat kauppatieteen maisteriKenneth Holmgård Pietarsaaresta, valtiotieteen maisteriKatarina Donning Maarianhaminasta, oikeustieteen kandidaattiAnne Ekstrand Pietarsaaresta ja valtiotieteen maisteri, kauppatieteen maisteriÅsa Wallendahl Pietarsaaresta.

Heillä kaikilla on soveltuva korkeakoulututkinto, mikä on Pietarsaaren kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginjohtajan kelpoisuusvaatimuksena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginjohtajaksi valittavalla tulee lisäksi olla alan tuntemus ja riittävä johtamistaito sekä täydelliset tiedot suomen ja ruotsin kielessä. Kielitaito osoitetaan yleisellä kielitutkinnolla, jonka arvosanana tulee olla erinomaiset taidot.

Kielitutkintoa ei vaadita, mikäli hakija on esimerkiksi käynyt koulunsa kyseisellä kielellä tai suorittanut ylioppilastutkintonsa saavuttaen riittävän korkean arvosanan kyseisessä kielessä.

Kielivaatimuksesta kaupunginvaltuusto voi myöntää erivapauden samassa yhteydessä kun se valitsee kaupunginjohtajan. Hakijoilta on pyydetty lisätietoja tutkinnoista ja kielitaidosta.

Pietarsaaren kaupunginhallitus päätti, että haastattelut pidetään tammikuussa viikolla 2. Vallitsevan koronatilanteen takia haastattelut pidetään etänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haastattelutilaisuuksiin osallistuvat kaupunginhallituksen varsinaiset jäsenet, kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto ja valtuustoryhmien puheenjohtajat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä