Paikallisuutiset

Pietarsaarelaisnainen juoksi sometähdeksi – Britney Spears ja Snoop Dogg jakoivat Paulina Åkerholmin videon

Pietarsaarelainen sisällöntuottajaPaulina Åkerholm on kerännyt suuren seuraajamäärän Instagramissa ja TikTokissa. Hän luo sisältöä yhdessä aviopuolisonsa Misha Åkerholmin kanssa omalle Instagram-tililleen.

Vaikka Åkerholmin somevideot ovat keränneet runsaasti näyttökertoja ennenkin, viime viikonloppuna tapahtui todellinen läpimurto somemaailmassa: Pop-tähti Britney Spears jakoi hänen videonsa miljoonalle seuraajalleen. Åkeholm heräsi lauantaiaamuna yllätykseen.

– Sain varmasti suunnilleen kaksisataa viestiä, että oletko nähnyt mitä on tapahtunut, kertoo Åkerholm.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muutkin tunnetut henkilöt olivat jakaneet videon, kuten näyttelijät Viola Davis ja Mike Colter sekä rap-artisti Snoop Dogg.

Kyseisellä videolla hän juoksee myöhästyneenä töihin yöpuvussa, aamutakissa ja tohveleissa. Toisessa kädessä on hammasharja, toisessa kahvikuppi. Pyyhe ei pysy kieputettuna neidin päässä, tohveli lentää jalasta ja kahvia läikkyy yli.

Viraaliksi levinneen videon katsojamäärä kasvaa vauhdilla. Perjantaina iltapäivällä videolla oli yli miljoona tykkäystä.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Idea sai alkunsa Tiktok-trendistä, jossa videoilla juostaan kovaa, kun on kiire esimerkiksi töihin tai tapaamisiin. Åkerholm juoksuvideoista omat versionsa.

Åkerholmin Instagram-tililtä löytyy tykkäysten määrässä toinenkin miljoonayleisön tavoittanut juoksuvideo. Siinä hän kaataa juostessaan viiniä lasiin.

Juoksuvideoiden katsojamäärillä kilpaillaan somemaailmassa, mutta mikä saa jyvät erottumaan akanoista?

– Siihen minä en osaa antaa varmaa vastausta. Videon täytyy ainakin olla hauska, ja sen on tavoitettava oikeat ihmiset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samalla Åkerhomin Instagram-tilin seuraajamäärä on moninkertaistunut. Aikaisemmin hänellä oli noin 8 000 seuraajaa, perjantaina seuraajia oli jo 96 000.

– Onhan se kiva, että ihmiset tykkäävät, koska olen nähnyt niiden eteen vaivaa.

Åkerholm on tehnyt videoita muutaman vuoden ajan. Hän on saanut kannustavia viestejä ympäri maailmaa. Kun somettaja lyö läpi yhdellä videoilla, se merkitsee katselukertojen kasvua myös aikaisemmin tehdyille videoille.

– Nyt ihmiset ovat jakaneet myös aikaisempia videoitani, myöntää Åkerholm.

Hän ei ole suunnitellut jatkoa, mutta se on varmaa, että videoiden teko jatkuu.

Hän työskentelee viestintäsuunnittelijana Pietarsaaren kaupungilla, joten hän liikkuu sosiaalisessa mediassa myös työn merkeissä.

– Yksi syy suosioon on varmasti se, että olen normaali perustyyppi Pietarsaaresta, eli helposti samaistuttava, hän pohtii.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä