Paikallisuutiset

Pietarsaarelainen sijoitusyhtiö ohjaa pienyrityksiä kannattavan kasvun polulle

Kahdeksan yrittäjän ryhmä, mukaan lukien monta hampurilaisketju Friends & Brgrsin perustajaa, on perustanut sijoitusyhtiö Anchor Venturesin. Yhtiön tavoitteena on ostaa kokonaan tai osittain suomalaisia pienyrityksiä, jotka etsivät uutta omistajaa tai toiminnan kehittäjää.

Pietarsaarelaisen Friends&Brgrs-ravintolaketujn perustaja Saul Mäenpää kuvailee itseään sarjayrittäjäksi. Nyt hän on valmis tarjoamaan osaamistaan muille yrityksille. Kuva: Tapio Lehtinen

Sijoitusyhtiö Anchor Ventures, jolla on juuret Pietarsaaressa ja johon kuuluu Friends & Brgrs -ketjun perustajia, on sitoutunut tukemaan suomalaisten pienyritysten kasvua. Yksi Anchor Venturesin perustajista, Saul Mäenpää, määrittelee itsensä sarjayrittäjäksi ja korostaa sijoitusyhtiön erityislaatuista lähestymistapaa.

– Toisin kuin monet sijoitusyhtiöt, emme tyydy vain ostamaan yrityksiä. Haluamme myös kehittää niitä, toteaa Mäenpää.

– Rahoituksen lisäksi meidän tavoitteenamme on ohjata pienyrityksiä kohti kannattavaa kasvua, hän jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomessa, erityisesti Pohjanmaalla, on lukuisia pienyrityksiä, jotka harkitsevat omistajanvaihdosta, usein sukupolvenvaihdoksen yhteydessä.

– Me kaikki perustajat olemme taustaltamme yrittäjiä. Tunnemme yrityksestä luopumisen haasteet ja pyrimme kehittämään yrityksiä säilyttäen niiden alkuperäisen hengen, Mäenpää lupaa.

Hän korostaa, että monet laadukkaat pienyritykset eivät saa huomiota suuremmilta sijoitusyhtiöiltä pelkästään liikevaihtonsa vuoksi. Anchor Ventures haluaa olla näiden yritysten tukena.

– Liikevaihto ei kerro kaikkea. Pieni yritys voi tällä hetkellä tehdä vain muutaman sadan tuhannen euron liikevaihtoa, mutta sillä voi olla potentiaalia jopa 10 miljoonaan euroon, hän painottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mäenpää ymmärtää kuinka suuri päätös yrityksen myynti on yrittäjälle. Anchor Ventures haluaa olla apuna prosessissa.

Anchor Ventures keskittyy erityisesti kahdentyyppisiin potentiaalisiin kasvuyrityksiin: tuotantoteollisuusyrityksiin, joilla on korkealaatuiset tuotteet ja vakaat asiakassuhteet, sekä yrityksiin, joilla on ainutlaatuisia, verkkokaupassa myytäviä ja kansainvälistä markkinapotentiaalia omaavia kuluttajatuotteita.

– Meillä on laaja-alainen osaaminen, aina operatiivisesta toiminnasta ja brändäyksestä strategiseen kasvuun, Mäenpää sanoo.

Mäenpää uskoo, että vaikka suomalaiset yritykset ovat mestareita tuotteiden valmistuksessa, markkinointiin kaivataan usein ulkopuolista osaamista, ja siinä Anchor Ventures voi auttaa. Vaikka yhtiöllä on vahvat juuret Pohjanmaalla, sen toiminta-alueena on koko Suomi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muita Anchor Venturesin perustajia ovat Jonas Grankulla, Josua Fagerholm, Frank Enqvist, Isak Fagerholm, Jonathan Björkskog, Rasmus Östman ja Sebastian Östman.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä