Paikallisuutiset

Penkkipunnerruksen EM-mitaleille noustiin riskilläkin – Joanna Linna taisteli hopealle kaularankaleikkauksen ja polkupyöräonnettomuuden jälkeen

Tampereella käydyt varustepenkkipunnerruksen EM-kisat sujuivat pietarsaarelaisittain hienosti.Timo Leino nosti kultaa miesten Masters 3-luokan 66-kiloisissa jaJoanna Linna hopeaa naisten Masters 1-luokan 84-kiloisissa.

Joanna Linna lähti kilpailuun epävarmoista lähtökohdista. Alkulämmittelyssä jäivät kaikki nostot rinnalle ja aloituspainoiksi valitut 122,5 kiloa vaihtuivat 60:een kiloon ilman penkkipaitaa. Toiseen nostoon mentiin riskillä, mutta 125 kiloa tuli puhtaasti ylös. Kolmatta nostoa ei tarvinnut suorittaa, koska ruotsalainen ja venäläinen nostaja epäonnistuivat omissa yrityksissään ja hopea oli varma. Sarjan ylivoimainen voittaja oli norjalainen Linda Kristensen 160:llä kilolla. Kilpailun jälkeen Linna saattoi huokaista helpotuksesta.

– Toivuin pitkään pääsiäisenä tehdystä kaularangan leikkauksesta ja pääsin harjoittelemaan vasta heinäkuussa. Kaiken kukkuraksi menin polkupyörällä nurin viisi viikkoa ennen kilpailuja ja loukkasin käteni. Paljolti sen vuoksi lämmittelynostot menivät pieleen ja aloitin kilpailun pienillä painoilla vain tulos mielessä. Ennen pyörällä kaatumista olin hyvässä vedossa ja nostin 135 kiloa. Viimeiset viisi viikkoa ennen kilpailuja kävin salilla vain kerran viikossa, Joanna kertaa tapahtumia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Linna lähti hopeanostoon tietoisella riskillä, koska ei ollut mitään takeita, että paikat kestäisivät. Lääkäriltä toki lupa oli.

– Oli hieman levoton tunne ja armoton kipu kädessä. Toivottiin vain parasta ja pelättiin pahinta, Linna naurahtaa.

Mutta kaikki meni lopulta hyvin, joskin nostouran jatko on suuri kysymysmerkki. Linnalla on hopeaa ja pronssia EM- ja MM-kilpailuista, mutta kulta arvokisoista vielä puuttuu. Tyytyväinen hän silti on EM-hopeasta ja myös siitä, että voitti ensimmäisen kerran urallaan venäläisen.

– Tärkeintä nyt on saada itsensä kuntoon ja siihen liittyen kenties pitää välivuoden. Joudun myös kouluttautumaan uudestaan, koska en leikkauksen vuoksi pysty jatkamaan hierojan ammatissani.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

EM-kultaa nostaneelle Timo Leinollekin kilpailu oli siinä mielessä erilainen, että hän on viimeiset viisi vuotta nostanut klassista penkkipunnerrusta, eli ilman varusteita. Alla oli vain pari varustepenkkikisaa.

Leinon aloituspainot 115 kiloa nousivat puhtaasti, kuten myös toisella nostolla 125 kiloa. Mutta kolmas nosto 130 kilosta epäonnistui. Silti hopealle sijoittunut Suomen Seppo Flink jäi 25 kilon päähän.

– Sen olisi pitänyt nousta, mutta pieleen meni. Tanko laskeutui väärään paikkaan rinnalle. Paidalla ja ilman paitaa nostaminen ovat teknisesti kuin eri lajeja, Leino tietää.

Tulokseen 125 kiloa Leino on silti tyytyväinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ihan kohtuullinen tulos, mutta olisihan sitä mielellään penkannut enemmän kuin Joanna, Leino velmuilee.

Pennipunnerrus tulee olemaan Leinon ohjelmassa jatkossakin.

– Pakko pysyä kunnossa, koska jo kuukauden tauko harjoittelussa alkaa tuntua kropassa.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä