Paikallisuutiset

Pedersöressä palkittiin kulttuuri- ja urheilusuorituksia

Marianne Käcko, työryhmän puheenjohtaja Karin Asp ja työryhmän rahastonhoitaja ja jäsen Majvor Westström sekä Henry Nygård Kuva: Dennis Rönngård

Kulttuuripalkinnon sai ”Flykting i eget land – Kemijärviborna i Purmo 1944 – 1945" kirjan toteuttanut työryhmä. Vuoden seuraksi nostettiin Kållby-Edsevö Fiskargille.

Pedersören seuragaala kokosi urheilu- ja kulttuuriväkeä Kolpin seurantalolle perjantaina 26. tammikuuta.

Pedersörekello -kulttuuripalkinto ojennettiin kirjan ”Flykting i eget land – Kemijärviborna i Purmo 1944 – 1945" toteuttaneelle työryhmälle. Perustelujen mukaan työryhmä on tehnyt osan paikallishistoriaa näkyväksi. Ryhmä on muun muassa kerännyt henkilökohtaisia tarinoita ja hyödyntänyt säilynyttä arkistomateriaalia ja sijoittanut sen historialliseen kontekstiin, tiedotteessa kuvataan.

Kirjan ovat julkaisseet yhdistykset Purmo pensionärer r.f. ja Överpurmo Hembygdsförening r.f. Kirjoittajia ovat Marianne Käcko ja Henry Nygård.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kulttuuritalo Ax palkitsi tilaisuudessa myös vuoden tulisielun, vuoden nuoren, vuoden urheilijan, vuoden järjestäjän ja vuoden yhdistyksen 2023 sekä monta menestyksekästä urheilijaa.

Vuoden seurana 2023 palkittiin Kållby-Edsevö Fiskargille. Kalastusseura on perustelujen mukaan nostanut kaikenikäisiä osallistujia houkuttelevan Kalastuksen yön -tapahtuman ja Kolpin kylän matkailukartalle kansallisessa ja kansainvälisessä televisiossa.

Vuoden järjestäjä 2023 on Lillby uf -nuorisoseura, joka tunnetaan muun muassa kesäisen Klackenpartyn järjestämisestä.

Vuoden tulisielu 2023 -tunnustus ojennettiin Sixten Häggmanille, jota kuvataan suureksi voimavaraksi sekä IK Falkenille että Pedersören kunnalle. Perustelujen mukaan on mahdotonta laskea kaikkia niitä lukemattomia tunteja, joita Häggman on käyttänyt talkootyöhön yli 40 vuotta kestäneen aktiiviuransa aikana. Häggmanin nimikkeisiin kuuluvat muun muassa ratamestari, kilpailunjohtaja, tekolumenluoja, traktorin- ja latukoneen kuljettaja ja paljon muuta, perusteluissa todetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden urheilija 2023 Pedersöressä on Nathalie Blomqvist. Blomqvistin kehitystä kuvataan tiedotteessa nousujohteiseksi. Vuoden aikana hän on edustanut Suomea ja Pedersöreä Budapestin MM-kilpailuissa, voittanut U23-luokan EM-pronssia maastojuoksussa Brysselissä ja kerännyt neljä MM-mitalia. Hänet nimettiin vuoden urheilijaksi myös viime vuonna.

Pedersören nuori 2023 -palkinto ojennettiin Linn Ahlskogille ammattitaidon EM-kullasta Euroskills 2023 -kilpailussa.

Sixten Häggman on Pedersören tulisielu 2023. Kuva: Dennis Rönngård
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä