Paikallisuutiset

ÖT: Rokotteita vastustava kruunupyyläinen Linda Karlström vaatii Ruotsin valtiolta vahingonkorvauksia – Syynä Ruotsin yleisradioyhtiön esittämä kohudokumentti

Linda Karlström on kiertänyt Pohjoismaissa luennoimassa rokotteista.
Linda Karlström on kiertänyt Pohjoismaissa luennoimassa rokotteista. Kuva: SVT/Yle

Österbottens Tidning kertoo, että kruunupyyläinenLinda Karlström onlähtenyt oikeusprosessiin Ruotsin yleisradioyhtiön esittämän kohudokumentin vuoksi.

Ruotsin yleisradioyhtiö esitti muutama vuosi sittenVaccinkrigarna-dokumenttisarjan, joka kertoi rokotevastaisen liikkeen syntymisestä Pohjoismaissa. Dokumenttisarjan esitti myös Suomen Yleisradio, ohjelma oli katsottavissa Yle Fem -kanavalla ja Yle Areenassa pari vuotta sitten.

Sarjassa esiintyy aktiivinen rokotevastustaja, myös Ruotsissa luentoja pitänyt Linda Karlström Kruunupyystä. Ohjelmassa SVT:n kaksi toimittajaa soluttautuvat mukaan rokotevastaiseen liikkeeseen ja Karlströmin lähipiiriin puolentoista vuoden ajaksi. Osa dokumentin materiaalista on kuvattu Suomessa muun muassa Kokkolassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Karlströmin kommentit dokumentissa herättivät laajasti kritiikkiä. Hän muun muassa väitti dokumentissa, että rokotteita käytetään vähentämään ihmisten määrää. Karlström myös kyseenalaisti juutalaisten kansanmurhan laajuuden.

Dokumentin vuoksi Linda Karlström vaatii nyt oikeusteitse vahingonkorvauksia Ruotsin valtiolta. ÖT kertoo, että Karlström vaatii Ruotsin valtiolta 150 000 kruunua vahingonkorvauksia dokumentin aiheuttamista "rajuista ja pitkäaikaisista henkisistä kärsimyksistä".

ÖT:n mukaan oikeus ei kuitenkaan salli, että Linda Karlström puhuisi todisteluissa muun muassa rokotuksista – oikeus on itse asiassa hylännyt useita todisteita, joita Karlström itse haluaisi esittää.

Oikeudella on oikeus hylätä todisteet, jos ne eivät ole asian kannalta merkityksellisiä. ÖT:n mukaan oikeus on katsonut, että tuomioistuimen arvioitavana ei ole rokotteiden vaikutuksia, tiedotusvälineiden objektiivisuutta tai holokaustin olemassaoloa ja on siksi hylännyt Karlströmin todisteet näistä aiheista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

ÖT kertoo pyytäneensä Karlströmiltä haastattelua aiheesta, mutta hän ei ole siihen suostunut.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä