Älä unohda ilmansuodattimien vaihtoa siitepölysesonkina

Siitepöly ja muut ilman saasteet tunkeutuvat herkästi myös sisäilmaan.

Varsinkin keväällä ilmassa on poikkeuksellisen paljon katu- ja siitepölyä, jotka voivat aiheuttaa erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, kurkkukipua, nuhaisuutta, väsymystä ja muita terveysongelmia. Sisäilman tunkkaisuus on merkki siitä, että ilma ei vaihdu riittävän hyvin ja kodin sisäilmassa on epäpuhtauksia.

Usein ajatellaan, että huono sisäilma johtuu homeesta tai kosteusvauriosta, vaikka ongelma voikin olla korjattavissa ilmansuodattimen vaihdolla. Onkin siis syytä tarkistaa ilmanvaihtojärjestelmän toimivuus ja huolehtia suodattimien vaihtamisesta. Sisäilman ei kuulu olla tunkkaista. Suodattimien vaihto on suositeltavaa tehdä ennen siitepölykauden alkua, koska puhtaat suodattimet keräävät eniten pölyä. Kaikissa kodeissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa, mutta on syytä huomioida, että raitis- ja tuloilmaventtiileissä on tarkoituksenmukaiset suodattimet.

Ilmanvaihdonsuodattimien vaihtoväli on puoli vuotta

Suodattimet ovat ilmanvaihtojärjestelmien tärkeimpiä osia, joten muista vaihtaa suodattimet riittävän usein. Koneellisen ilmanvaihdon tehtävä on tuoda sisätiloihin riittävästi puhdasta ja raikasta ilmaa sekä poistaa epäpuhdasta ilmaa. Ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden kannalta on olennaista, että se huolletaan säännöllisesti. Suositeltu suodattimien vaihtoväli on vähintään 2 kertaa vuodessa. Likainen ja tukkoinen suodatin kuluttaa energiaa, ehkäisee lämmön talteenottoa ja huonontaa ilmanvaihdon tehoa. Sen tunnistaa melko nopeasti huonosta sisäilman laadusta. Sen sijaan hyvä sisäilma on raikasta, pölytöntä ja hajutonta. Hyvän sisäilman vaikutukset terveyteen ovat positiiviset.

Suodatinmestareilta ilmanvaihdon suodattimet kaikkiin iv-koneisiin

Suodatinmestarit Oy valmistaa ja toimittaa ilmanvaihdon suodattimia kaikkiin ilmanvaihtokoneisiin. Yrityksellä on helposti lähestyttävä ja asiakasystävällinen verkkokauppa, josta saa suodattimet edullisesti ja nopealla toimituksella.

Yritys tarjoaa kaikenlaisia ilmanvaihdon suodattimia; kaikki suodatinsarjat taloihin ja asuntoihin, pussisuodattimet isompiin kiinteistöihin sekä erilaiset suodattimet teollisuuden tarpeisiin. Yrityksen palveluihin kuuluu myös suodattimien vaihtotyö, jota tehdään aina pääkaupunkiseutua myöten.

Suodatinmestareilla asiakas on aina tärkein. Yrityksellä on asiakkaita aina isoista pörssiyhtiöistä yksittäisiin kuluttaja-asiakkaisiin, taloyhtiöasiakkaita on myös paljon. Kaikki asiakkaat ovat samalla viivalla, jokaisen asiakkaan tarpeisiin halutaan vastata yksilöllisesti. Palvelu on helposti saavutettavaa ja aina ystävällisellä asiakaspalveluasenteella toimitettua.

IV-koneen huolto-ohjeita:

• Vaihda ilmansuodatin noin 6 kuukauden välein

• Muista huoltaa suodatinvaihdon yhteydessä myös ilmanvaihtolaite sekä lämmöntalteenottokenno.

• Puhtaus vaikuttaa oleellisesti lämmöntalteenottokennon toimintaan. Mikäli mahdollista, irrota lämmöntalteenottokenno ja huuhtele se tarvittaessa lämpimällä vedellä ja kennonpesuun tarkoitetulla aineella.

• Älä päästä vettä sähkölaitteisiin!

• Imuroi koneen sisäosat.

• Vaihdettuasi suodattimet, tarkista suodattimien ja huoltoluukun tiiveys.

• Tarvittaessa kysy neuvoa ammattilaiselta. Suodatinmestarit auttavat ongelmatilanteissa.