Paikallisuutiset

Nygårdin verstaan korjausta näyttelytilaksi kiirehditään: työt tulisi saada käyntiin vielä tänä vuonna valtionavustuksen turvaamiseksi

Nygårdin verstaassa remonttityöt aloitettiin jo viime keväänä ikkunoiden kunnostamisella.
Nygårdin verstaassa remonttityöt aloitettiin jo viime keväänä ikkunoiden kunnostamisella. Kuva: Pentti Höri

Niin sanottua Nygårdin verstasta Pietarsaaressa on alettava remontoida vielä tämän vuoden puolella, mikäli kaupunki haluaa saada 150 000 euron arvoisen valtionavustuksen hyväkseen.

Museon pihapiirissä sijaitseva entinen autokorjaamorakennus on tarkoitus muuttaa näyttelytilaksi, jossa esitetään sekä museon omia että vierailevia näyttelyitä.

Koko korjaushankkeen kustannuksiksi on arvioitu noin 600 000 euroa, josta siis opetus- ja kuluttuuriministeriön myöntämä valtionapu kattaa noin neljänneksen, mikäli töihin päästään pian.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren tekninen lautakunta on esittänyt, että kaupunki myöntäisi varoja hankkeen alkuun saamiseksi. Sivistyslautakunnan kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto puoltaa ehdotusta.

– Verstaassa on aloitettu jo vanhojen ikkunoiden kunnostus. Toiveissa on ollut, että näyttelytila saataisiin jonkinlaiseen käyttöön jo syksyllä 2022, mutta saattaa se siitä pikkuisen venähtääkin, kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden päällikköPäivi Rosnell sanoo.

Hänen mukaansa halliin on tulossa kaksikin näyttelitilaa, joiden kokoa voi säädellä liikuteltavilla väliseinillä.

Nygårdin verstas, joka tulee aikanaan saamaan uuden nimen, korvaa Pietarsaaren museon näyttelytilan Tupakkamakasiinilla. Sinne remontoitiin näyttelyjä varten 1980-luvun lopulla parikin isompaa näyttelytilaa, joista toinen on jo vuokrattu ulkopuoliselle yrittäjälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tänä päivänä Tupakkamakasiinin tilat kaipaisivat jo remonttia, sillä muun muassa ilmanvaihdossa on ongelmia. Museo pitää tiloja myös liian isoina näyttelytarkoituksiin.

Nygårdin verstas on puolestaan sekä sijainniltaan että kooltaan optimaalinen näyttelytarkoituksiin, sillä se sijoittaa jo valmiiksi museon muiden rakennusten lähimaastoon Otto Malminkadun varrelle. Tupakkamakasiinin tila voidaan vuokrata ulkopuolisille käyttäjille.

Verstaan rakensi Atte Holmström vuonna 1937 autojen korjaushalliksi. Välillä siinä on toiminut muun muassa autoliike.

Pietarsaaren kaupunki osti hallin 1970-luvulla ja sen toiminut lähinnä varastona ja puuverstaana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näyttelytilaa siihen saa rakennettua 273 neliömetrin verran. Kaikki tilat saadaan katutasoon ja esteettömiksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä