Paikallisuutiset

Malmin lasten päivystys jatkuu – viime syksynä aloitettu kokeilu on otettu hyvin vastaan

Malmin sairaalan lasten päivystys saa jatkoa. Kokeiluluonteisen toiminnan muuttamisesta pysyväksi päätti sosiaali- ja terveyslautakunta tiistaina.

Lasten päivystystä on pilotoitu Malmilla viime lokakuun alusta lähtien. Virka-aikaan klo 8 ja 15 välillä avoinna olevasta päivystyksestä on saatu tänä aikana myönteisiä kokemuksia.

Alle 18-vuotiaiden käynnit ovat lisääntyneet seurantajaksolla noin 200:lla käynnillä kuukaudessa. Tämä on vähentänyt tarvetta ostopalveluihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulkopuolisia lasten päivystyspalveluita ovat käyttäneet lähinnä Pedersören, Luodon ja Uudenkaarlepyyn asukkaat. Heidän käyntinsä Pietarsaaren päivystyksessä ovat lisääntyneet kokeilun aikana.

Tulosten perusteella alueen lapsiperheet ovat hyötyneet palvelusta. Jatkossa parannetaan puhelimessa tapahtuvaa hoidon tarpeen arviointia ja hoidon ohjausta, jotta päivystykseen ei aina tarvitse mennä paikan päälle.

Lasten päivystyksen hoitotiimiin kuuluvat sairaanhoitaja, reseptinkirjoitusoikeuden omaava asiantuntijasairaanhoitaja, yleislääkäri ja lastentautien erikoislääkäri.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä