Kulttuuri

Lionsit tarjoavat jälleen auttavaa kättä: hyväntekeväisyyskonsertti palaa ohjelmaan usean koronavuoden jälkeen

Seudun Lions-aktiivit Henry Marjamäki, Gurli Dumell ja Kimmo Kalliokoski odottavat jälleen innolla ensi sunnuntain konserttia Pedersören kirkossa.
Seudun Lions-aktiivit Henry Marjamäki, Gurli Dumell ja Kimmo Kalliokoski odottavat jälleen innolla ensi sunnuntain konserttia Pedersören kirkossa. Kuva: Pentti Höri

Nelisen vuotta ehti kulua Pietarsaaren seudun Lions-klubien edellisestä yhteisestä hyväntekeväisyyskonsertista. Viimeksi kokoonnuttiin asian äärelle alkuvuodesta 2019.

– Viime vuonna olimme jo lähellä, mutta jouduimme peruuttamaan viime hetkellä konsertin, kun uusia koronarajoituksia tuli voimaan. Niin pienellä yleisömäärällä ei olisi jäänyt mitään jaettavaa, LC Pietarsaaren puheenjohtajaKimmo Kalliokoski toteaa.

Lionsien kirkkokonsertteja on järjestetty nykyaktiivien mukaan ainakin 1970-luvulta lähtien, jolloin esiintymässä saattoi olla sellaisiakin tähtiä kuin esimerkiksi Katri-Helena.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sittemmin on satsattu oman alueen muusikoihin, kuoroihin ja artisteihin.

– Artistit ovat mukana omasta tahdostaan. Kukaan ei saa mitään korvausta esiintymisestään, LC JakobstadinHenry Marjamäki sanoo.

Klubit päättävät vuosittain, mitä toimijoita ja järjestöjä he haluavat tukea. Tänä vuonna ohjelmalehtisen myynnistä kertyvät varat menevät lyhentämättöminä naistenpäivystys Fridalle ja Pietarsaaren seurakuntien diakoniatyölle.

– Tiedämme, että nämä tahot tekevät erittäin hyvää työtä. Fridalla on varmasti suuri tarve rahoittaa työtä, jota todella tarvitaan. Diakonialla on taas erittäin hyvä näkemys siitä, millaista apua kentällä tarvitaan, Kimmo Kalliokoski kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lions-konsertit ovat vetäneet yleisöä 300–400 hengen väliltä vuosittain. Konsertti pidetään sunnuntaina 19. helmikuuta klo 19 Pedersören kirkossa.

– Toivotaan, että väki löytää tiensä paikalle tukemaan hyvää asiaa ja kuuntelemaan hyvää musiikkia. Pietarsaaren seudulla on hyvä kulttuuri- ja musiikkitarjonta, Kalliiokoski sanoo.

– Ystävän vieminen konserttiin olisi myös hyvä ystävänpäivälahja, LC Jakobstad - Pedersöre LinnéoidenGurli Dumell vinkkaa.

Auttava käsi -konsertin esiintyjät

Pedersören kirkossa 19.2. klo 19

Nykarleby Damkör, joht. Anna-Lena Eklund

Musiikkitalon nuoret kyvyt, joht. Mikael Svarvar

Matilda Ångerman ja Elin Kackur, laulu

Eva ja Johannes Ahlvik, laulu

Wingren Brothers

Järjestäjät: LC Jakobstad, LC Jakobstad Malm, LC Pedersöre, LC Pietarsaari, LC Jakobstad - Pedersöre / Linnéor.

Konsertin tuotto lahjoitetaan Naisten päivystykselle ja diakonialle.