Paikallisuutiset

KPV lähtee siipirikkoisena lauantain Jaro-otteluun – kauden toinen derby pelataan Kokkolassa

Toukokuussa KPV-puolustaja Henri Myntti (kesk.) piti Jaron hyökkääjä Sasa Jovovicin (vas.) poissa maalipaikoilta. Myntti on sivussa kauden toisesta paikallisderbystä pelikiellon takia.
Toukokuussa KPV-puolustaja Henri Myntti (kesk.) piti Jaron hyökkääjä Sasa Jovovicin (vas.) poissa maalipaikoilta. Myntti on sivussa kauden toisesta paikallisderbystä pelikiellon takia. Kuva: Jonas Brunnström

Vili Ruuska

Kokkolan Pallo-Veikot ja Pietarsaaren Jaro iskevät yhteen lauantaina kauden toisessa Ykkösen paikallisderbyssä. Asetelmien perusteella kiistakumppanien mittelöstä kehkeytyy mielenkiintoinen koitos.

Naapurukset majailevat tasapisteissä jaetulla kakkossijalla, ja kärkijoukkue HIFK on vain kolmen pisteen päässä. Eipä paljon herkullisempia lähtökohtia voisi kuvitella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Pietarsaaressa KPV:n eduksi maalein 1–3. Ottelun ratkaisijana hääri kahdesti Jaron nuottaan osunut KPV:n Kalle Multanen.

Pientä turbulenssia on ilmassa Kokkolassa. Päävalmentaja Jarmo Korhosen miehistö hupenee uhkaavasti – paha loukkaantumiskierre riivaa joukkuetta.

– AramHasanzada ja Patrick Byskata loukkaantuivat JJK-pelissä, eivätkä he näillä näkymin pelaa lauantaina. Lisäksi Henri Myntti on pelikiellossa, Joonas Nissinen puolestaan myyräkuumeessa. Mukaan otetaan nuorta voimaa akatemiasta.

– Ottelu JJK:ta vastaan oli kuitenkin rohkaiseva esitys. Jyväskylässä saimme peliämme tasapainoon ja pääsimme etenemään aiempaa paremmin joukkueena hyökkäyssuuntaan, joten valoa on näkyvissä, Korhonen sanailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korhonen haluaa, että KPV jatkaa rohkeaa peliä pallollisena. Luonteen on myös näyttävä kentällä.

– Kaipaan pelaajilta fyysisyyttä. Osa jätkämäisyydestä toki lähti Poutiaisen ja Rauhalan loukkaantumisten myötä, mutta nyt ne ruudut pitää täyttää.

Korhosen mielestä Jaron vaarallisin osa-alue löytyy yläkerrasta. Punainen aalto virtaa voimakkaimmin laitojen kautta, ja hyökkäyksessä on taitavia yksilöitä. Luotto omiin miehiin on silti niin luja, että panikoida ei tarvitse.

– Olemme olleet viime vuosina niskan päällä Jaroa vastaan. Se antaa itseluottamusta, Korhonen vakuuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös Jaron leiri odottaa vesi kielellä lauantain paikallisvääntöä. Päävalmentaja Tomi Kärkkäisen mukaan odotettavissa on tiukka ottelu, jossa tunteet voivat kuumentua herkästi.

– KPV on hankala vastustaja käytännössä jokaiselle joukkueelle tässä sarjassa. He puolustavat kotiareenaansa, ja me taistelemme kynsin hampain pisteistä.

Pietarsaarelaisen pataljoonan komentaja tiedostaa KPV:n vahvuudet. Jaro ei halua antaa KPV:lle yhtään ylimääräistä erikoistilannetta. Pelaajatasolla Multanen on erityisen tarkkailun kohteena – syystäkin.

Erinäiset loukkaantumiset ovat hiekoittaneet Jaron menoa, mutta nyt joukkueen terveystilanne alkaa olla hyvällä mallilla.

– Johan Brunell on polvivamman vuoksi kuukauden sivussa, ja edellispäivinä pahoinvoinnista kärsineen SethPaintsilin pelikunto selviää lähiaikoina. Muuten kaikki pelaajat ovat käytettävissä, Kärkkäinen summaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä