Paikallisuutiset

Kiipeilyseinä Munsalagårdeniin

Entisen kunnantalon elävöittäminen kyläläisten kokoontumispaikaksi jatkuu.

Uusikaarlepyy

Munsalagårdenista on vauhdilla kasvanut purku-uhan alaisesta rakennuksesta kylän sydän, joka kokoaa asukkaat kuntoilemaan, harrastamaan, nauttimaan kylälounasta, viettämään perhejuhlia, joulu- ja kevätmarkkinoita.

Mittava remontti valmistuu loppusyksystä 2018. Uusi, iloa ja hyötyä alueen asukkaille tuova hanke on jo lähtökuopissaan. Sen puitteissa Munsalagårdeniin rakennetaan kiipeilyseinä, hankitaan videotykki ja mm. uusia kalusteita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiinteistön kunnostukseen saatiin Ely-keskukselta 483 000 euroa huhtikuussa 2017 ja Uudenkaarlepyyn kaupungilta 230 000 euroa. Kiipeilyseinän ja irtaimiston hankkimiseen haettiin Leader Aktion Österbottenilta tukea huhtikuussa 2018 ja jo toukokuussa 2018 saatiin myönteinen päätös myönnetystä 52 000 eurosta, josta puolet on oltava yksityisrahoitusta. Oma osuus tai 26 000 euroa on tarkoitus kerätä lahjoituksina yrityksiltä, yhdistyksiltä, säätiöiltä ja yksityishenkilöiltä.

Munsalagården rakennettiin 1974-75 Munsalan kunnantaloksi. Kuntaliitoksen yhteydessä 1975 kiinteistö siirtyi Uudenkaarlepyyn kaupungin omistukseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä