Paikallisuutiset

”Kaupan kannattaa mennä digiin”: Cityryhmän toiminnanjohtajan työt lopettava Camilla Nyman reunustaisi torin houkuttelevilla yrityksillä

Kuva: Pentti Höri

Cityryhmän toiminnanjohtajanCamilla Nymanin pesti kääntyy loppusuoralle. Hän siirtyy uuden, palvelualalla toimivan työnantajan palvelukseen.

Ensi viikon lopulla päättyvässä toimessa hän tulee olleeksi tasan kolme vuotta.

– Mitään dramatiikkaa lähtööni ei liity. Sain tarjouksen, jonka avulla pääsen viettämään enemmän aikaa perheeni kanssa, Oravaisissa asuva Nyman toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun hän aloitti Pietarsaaren keskustan yrittäjien yhdistyksen toiminnanjohtajana, torilla oli suuri monttu.

”Tänään kaikki tapahtuu asiakkaan ehdoilla niin tarjonnan, saavutettavuuden, palvelutason kuin viihtyisyydenkin suhteen.”

– Ajattelin, että tästä voi vain nousta. Niin on käynytkin. Tiedän, että keskikaupungille on tulossa myös uusia yrityksiä. Olen hieman kateellinenkin tulevalle seuraajalleni, Camilla Nyman sanoo.

Hän sanoo kaupan muuttuneen monella tapaa viime vuosien aikana.

– Tänään kaikki tapahtuu asiakkaan ehdoilla niin tarjonnan, saavutettavuuden, palvelutason kuin viihtyisyydenkin suhteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pietarsaaren hyvin kompaktin keskustan etuna on, että suhteellisen yksinkertaisin toimin voimme luoda tulevaisuuteen suuntautuvaa toimintaa, jos kaikki puhaltavat yhteen hiileen, hän sanoo.

Kaupan tulee Nymanin mukaan ottaa kaikki irti digitalisaatiosta ja verkostoitumisesta.

– Nettikauppa on kaikille yrittäjille haaste, mutta yhtälailla myös iso mahdollisuus.

Siirtyessään nyt ”tavalliseksi” asiakkaaksi – joka aikoo edelleen asioida Pietarsaaressa – hän toivoo näkevänsä, miten yritykset lähestyvät markkinoinnissaan ja palveluissaan häntä digitaalisesti. Houkuttelevat tarjoukset ja tapahtumat on syytä tuoda mahdollisimman monen asiakkaan tietoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meillä on uniikkeja yrityskonsepteja. Toivottavasti yrittäjät saavat työkaluja, että pystyisivät kommunikoimaan asiakkaan kanssa jatkossa.

Tulevaisuudessa Camilla Nyman loisi uutta elämää torille täyttämällä nyt tyhjiä kulmia kaupalla.

– Tori tulisi kehystää ihmisiä houkuttelevilla yrityksillä, ja siellä pitäisi järjestää niin suuria kuin pienempiäkin tapahtumia, koska perinteistä torikauppaa ei enää käydä. Campus Allegron kulmalle sopisi hyvin pieni esiintymislava. Koulutetaanhan talossa fantastisia muusikoita.

Monet muista kaupungeista tulevat vierailijat ovat Camilla Nymanin mukaan jopa kateellisia Pietarsaarelle siitä, miten kaupunkikeskustaan on uskallettu investoida isostikin.

Tämä luo pohjaa myös trendeille, josta nähdään esimerkkejä naapurimaa Ruotsissa.

– Siellä yritysten virta käy nyt keskustoihin päin, ne koetaan houkuttelevampina kuin maaseutukauppakeskukset. Ruotsissa ei myöskään enää puhuta autottomista keskustoista, vaan saavutettavista keskustoista.

Tämä ei Nymanin mukaan tarkoita lisää pitkäaikaispysäköintipaikkoja, vaan esimerkiksi tavaraliikenteen sujuvuutta.

Yhteistyön Pietarsaaren kaupungin kanssa hän sanoo sujuneen hyvin.

– Ymmärrän toki, että resurssit ovat rajalliset ja tekemisiä on priorisoitava. Kaikkea ei pysty toteuttamaan kovinkaan nopeasti.

Yrittäjät ovat useimmiten töissä kuutena päivänä viikossa ja lomat ovat tiukassa. Camilla Nyman kuitenkin suosittelee pitämään edes vapaapäivän silloin tällöin.

– Kannattaa käydä naapurikaupungeissa tai netissä katsomassa, miten muualla samalla alalla toimitaan.

Cityryhmän toiminnanjohtajan tehtävät siirtyvät tämän kuun lopussa yhdistyksen markkinoinnista vastaavalle Malin Winbergille. Cityryhmä päättää uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnista tuonnempana.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä