Paikallisuutiset

Jaakonkadulla aloittanut MAserv myy paloturvallisuutta – ensisammutuskaluston tarkastuksia ja huoltoa tarjoava yritys toimii myös jälleenmyyjänä

Mikael Forsbacka ja Andreas Lönnqvist ovat miehet MAservin takana, päävastuun käytännön toiminnasta kantaa Lönnqvist.
Mikael Forsbacka ja Andreas Lönnqvist ovat miehet MAservin takana, päävastuun käytännön toiminnasta kantaa Lönnqvist. Kuva: Kristian Sundqvist

Päivystääkö kotisi seinällä jauhesammutin, mutta sinulla ei ole harmainta aavistusta, koska se on tarkastettu tai huollettu? Vai eikö sammutinta ole lainkaan?

Jaakonkadulla pari kuukautta toiminut MAserv Oy tarjoaa palveluita muun muassa tällaisiin tilanteisiin. Palosammuttimien sekä pikapalopostien huolto- ja tarkastuspalveluiden lisäksi yritys toimii sammuttimien jälleenmyyjänä.

– Kolme kuukautta sitten saimme luvat tarkastuksiin ja ensisammutuskaluston huoltoon. Kesä siinä meni kursseihin, jotka aina välillä siirtyivät koronan takia, sanooAndreas Lönnqvist.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Teemme tarkastuksia joko täällä omissa tiloissamme tai asiakkaan luona, Lönnqvist jatkaa.

"Kun papereiden mukaan mennään niin joka toinen vuosi pitäisi tarkastaa, kun sammutin on sisätiloissa ja lämpimässä."

MAserv palvelee sekä yksityisiä että yritysasiakkaita.

Lönnqvist toimii MAservissä yrittäjänä yhdessäMikael Forsbackan kanssa. Forsbacka on monille pietarsaarelaisille tuttu Koulukadun Teboililta, jota hän pyörittää yhdessä puolisonsa kanssa.

– MAserv tarjoaa myös esimerkiksi veneiden ja mönkijöiden huoltopalveluita, teemme vähän kaikenlaista, Forsbacka hymyilee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yrittäjäkaverukset myöntävät, että uuden yrityksen ensiaskeleilla on välillä ollut melko hiljaista. Koronakriisi on myrkkyä palveluille, joita toteutetaan fyysisesti asiakkaiden luona.

Tilausta MAservin tarjoamille ensisammutuskaluston huoltopalveluille voisi kuvitella olevan. Veneissä sammutin on pakollinen mikäli siitä löytyy liekillä toimiva laite, sisämoottori tai yli 34 hevosvoiman perämoottori. Sammutin on tarkastettava joka vuosi.

Yksityisasuntojenkin sammuttimien toimivuudesta kannattaa pitää huolta.

– Kun papereiden mukaan mennään niin joka toinen vuosi pitäisi tarkastaa, kun sammutin on sisätiloissa ja lämpimässä. Kymmenen vuoden välein on sitten pullon koeponnistus, Lönnqvist taustoittaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tavallisessa tarkastuksessa testataan muun muassa paineet, koeponnistuksen yhteydessä pullo tyhjennetään.

Kuvitellaan, että olen näistä asioista tämänkään haastattelun vertaa tietämätön yksityishenkilö, jonka kotona ei ole palosammutinta. Kävelen MAservin ovesta sisään ja sanon, että sellainen pitäisi omakotitaloon saada. Miten minulle vastattaisiin?

– Kuuden kilon ja 43a-luokituksen jauhesammutin pitäisi vähintään olla, ei pienempää, sanoo Lönnqvist.

Kaikissa kodeissa ei sammutinta kuten sanottua ole tai ainakaan sitä ei ole tarkastettu ja huollettu ohjeiden mukaan. Paloturvallisuustietoisuuden lisääntyminen taitaisi olla paitsi yleisesti kannatettavaa niin myös hyväksi alan liiketoiminnalle.

– Niinhän se on, myöntävät Andreas Lönnqvist ja Mikael Forsbacka yhteen ääneen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä