Paikallisuutiset

Frisbeegolf saa oman erikoisliikkeen Pietarsaareen

Lajin kohisten nouseva suosio innoitti harrastajat perustamaan yrityksen.

Pietarsaari saa uuden erikoisliikkeen, kun frisbeegolfiin erikoistunut Full Flight avaa ovensa ensi lauantaina Asematiellä.

Yrittäjiä on peräti kymmenkunta, joista suurin osa on tavalla tai toisella “sukua” keskenään. Daniel Sundkvist on toimitusjohtaja, ja Miro Joutsen on mukana firmassa vankan lajituntemuksensa takia.

– Olemme harrastaneet lajia monta vuotta. Pari vuotta sitten tuli ajatus yrityksestä, mutta emme olleet silloin vielä valmiita. Jäimme miettimään, missä voimme olla hyviä ja parempia kuin kilpailijat, ja päätimme että nyt rupeamme hommiin, Sundkvist kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miro Joutsen on kilpaillut lajissa yli vuosikymmenen ajan. Hän on myös suunnitellut radat Luotoon ja Kokkolan Laajalahteen.

Full Flightin omistajia ovat vasemmalta Benjamin Dahlskog, Daniel Sundkvist, Miro Joutsen, Robin Fagerholm ja Herman Mård. Kuvasta puuttuvat Jonathan Björkskog, Johannes Snellman, Alexander Snellman, Benjamin Snellman, Tobias Hagnäs ja Robert Svenlin. Pietarsaari. Kuva: Full Flight

Frisbeegolf-kiekkoja myydään vähän joka marketissa, mutta erikoisliikkeitä on vielä näillä main harvassa. Yrittäjät nimeävät Oulun, Vaasan ja Tampereen lähimpinä ostopaikkoina.

Lajin suosio näyttelee isoa roolia siinä, että yritys rohjettiin laittaa pystyyn.

– Yli miljoona suomalaista on heittänyt kiekkoa. Tätä voi harrastaa 7-vuotiaasta 97-vuotiaaksi. Jos voi kävellä ja heittää, voi myös pelata, Sundqvist sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aktiivi- ja harrastelajina frisbeegolf hätyyttelee jo monia perinteisiä urheilumuotoja.

– Se on 11-15-vuotiaiden poikien kolmanneksi suosituin kesä- ja kuudenneksi suosituin talvilaji, Miro Joutsen tietää.

Hän on monivuotinen aktiivi myös West Coast Disc Golf Kokkola -seurassa, jonka suojissa on noin 120 aktiivikilpailijaa.

Yli miljoona suomalaista on heittänyt kiekkoa. Tätä voi harrastaa 7-vuotiaasta 97-vuotiaaksi.

Yrittäjät satsaavat laajaan valikoimaan ja laadukkaampiin tuotteisiin. Varastossa on nyt noin 2000 kiekkoa, ja harrastajilla niitä kuluu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minulta löytyy kotoa vähän alle 300 kiekkoa. Kisabägissä on 23 kiekkoa, joista noin puolta käytetään kilpailussa, Joutsen sanoo.

Esimerkiksi sää- ja tuuliolot vaikuttavat siihen, millaista kiekkosettiä käytetään. Välineurheilua? Sitäkin, mutta osaajat vakuuttavat, että loppupeleissä tuloksesta saa syyttää tai kiittää heittäjää.

– Enemmän vaikuttaa se, että osaa valita oikean kiekon ja tuntee sen, tietää miten se käyttäytyy eri olosuhteissa. Toki pitää osata heittää niin kuin meinaa, Joutsen sanoo.

Erityisen kovalla kulutuksella ovat kengät. Heitoissa kierteet kertautuvat maakosketukseen saakka, ja sorapintainen maa syö jalkineita.

Full Flight toimii paljasjalkakenkiä myyvän Wide Toes -liikkeen kellarissa, ja yritykset tekevät myös yhteistyötä.

Kilpapelaajan varustuksen hinta nousee kiekkosetteineen, bägeineen, kenkineen ja vaatteineen hyvinkin 1500 euroon. Sundkvist ja Joutsen tosin sanovat, että harrastuksen alkuun pääsee jo muutamalla kympillä.

Full Flightilla on jo oma tiimipelaaja, jota yritys sponsoroi. Miro Joutsenen pikkuveli Pyry lukeutuu lajissa maan kärkikymmenikköön.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä