Kulttuuri

Elviksen jouluisia lauluja Pedersören kirkossa – huipputason Presley-imitaattori Victor Trevino konserttikiertueella

Amerikkalainen Victor Trevino saapuu tulkitsemaan Elvis Presleyn joululauluja Pedersören kirkkoon.
Amerikkalainen Victor Trevino saapuu tulkitsemaan Elvis Presleyn joululauluja Pedersören kirkkoon. Kuva: x

Pietarsaari

Christmas With Elvis Presley Songs on legendaarisen Elvis Presleyn levyttämään ja konserteissa esittämään joulumusiikkiin perustuva laajamittainen, ainutlaatuinen konserttikiertue suomalaisissa kirkoissa.

Solistina kirkkokonserteissa esiintyy huipputason amerikkalainen Elvis-imitaatttori Victor Trevino Jr., jonka esiintymistä on kuvailtu seuraavasti: ”Jos suljet silmäsi, kuulet Elviksen laulavan! Ja jos avaat silmäsi, niin näet Elviksen esiintyvän!”

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiertue saapuu Pedersören kirkkoon Pietarsaaren 29. marraskuuta. Kiertue käsittää yhteensä 24 kirkkokonserttia eri puolilla Suomea.

Useita jouluaiheisia levyjä urallaan levyttäneen ja suureksi joulun ystäväksi tunnustautuneen Elviksen ohjelmistosta Christmas With Elvis Presley Songs -konsertissa kuullaan muun muassa sellaisia tuttuja ja koskettavia lauluja kuin ”Winter Wonderland”, ”Silent Night”, ”Blue Christmas, ”Peace In The Valley”, ”Swing Down Sweet Chariot”, ”O’Holy Night”, ”Silver Bells”, ”Little Drummer Boy”, ”Crying In The Chapel” ja ”Amazing Grace”.

Ohjelmistossa korostuu Elviksen suuri mieltymys hengelliseen gospel-musiikkiin.

Teksasista kotoisin oleva, mutta nykyään Las Vegasissa vaikuttava Victor Trevino Jr on nuoresta iästään huolimatta Elviksen musiikin tulkitsijana aivan omaa luokkaansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vanhempani tutustuttivat minut Elviksen musiikkiin jo ollessani lapsi. Siitä alkoi minun kiinnostukseni ja intohimoni Elvistä ja Elviksen musiikkia kohtaan, Victor kertoo.

26-vuotias Victor Trevino Jr on esiintynyt Elvis-imitaattorina jo useita vuosia konsertoiden niin Yhdysvalloissa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa kuin Euroopassakin. Hän on erikoistunut Elviksen alkuaikojen uraan ja levytystuotantooni.

Joulu oli vain 42-vuotiaana elokuussa 1977 Memphisissä kuolleen Elvis Presleyn mieluisin juhlapyhä! Hänen uskovainen perheensä kuului First-Assembly of God -nimiseen seurakuntaan, jonka järjestämissä jumalanpalveluksissa isä Vernon, äiti Gladys ja Elvis säännöllisesti nähtiin. Joulukirkossa käyminen kuului luonnollisesti perheen perinteisiin.

Jo kolmas Elviksen urallaan levyttämä albumi vuonna 1957 oli joululevy nimeltä Elvis’ Christmas Album. Levy sisälsi muun muassa sellaiset jouluklassikot kuin ”White Christmas”, ”Silent Night”, ”Blue Christmas” ja ”Take My Hand, Precious Lord”.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uransa aikana Elvis teki useita hyvin menestyneitä jouluaiheisia levyjä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä