Mielipiteet
David Petterssonin mielipidekirjoitus: EU:n holhouksessa
Kirjoittaja on kristillisdemokraattien 3. varapuheenjohtaja ja europarlamenttivaaliehdokas Pedersörestä.
Ebba Busch, joka johtaa Ruotsin Kristillisdemokraatteja toteaa eräässä puheessaan, että "EU:n idea ei syntynyt poliitikoista, jotka olivat huolissaan taipuneista kurkuista eikä EU:ta perustettu myöskään rajoittamaan kansalaisten mahdollisuutta polttaa oksia ja lehtiä puutarhoissaan, vaan EU luotiin edistämään rauhaa, vapaakauppaa ja vapautta."
Vaikka Kristillisdemokraattien ryhmä EPP (European people’s party) on Euroopan vanhin ja suurin puolue, emme pysty yksin kääntämään kehitystä lisääntyvän byrokratian ja holhoamisen suhteen.
Olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että enemmistö suomalaisista tukee Kristillisdemokraattien ajatusta läheisyysperiaatteesta (subsidiariteettiperiaate), mikä tarkoittaa, että päätökset tulisi tehdä mahdollisimman lähellä asianomaista tasoa. Yksinkertaisesti sanottuna: Valitsinpa sitten polttaa tai kompostoida lehtiroskani, EU:lla ei pitäisi olla siihen mitään sanottavaa.
Muutoksen aikaansaamiseksi päätöksenteossa tarvitaan uusia poliitikkoja, poliitikkoja jotka voivat ja haluavat tehdä yhteistyötä. Kristillisdemokraattien EPP:n jäsenet tulevat kaikista EU:n maista, ja yhteistyön perinne on pitkä.
Hallitusneuvotteluissa vuosi sitten korostettiin usein yhteistyön merkitystä ja sitä, että meidän roolimme KD:ssä oli varmistaa, että hallitusneuvottelut saatiin päätökseen ristiriitojenkin keskellä, joita osa poliitikoista mielellään korosti ja hämmensi.
Myös paikallisella tasolla yhteistyön merkitystä on viime aikoina korostettu. Pohjanmaan hyvinvointialueella KD jätti viimeisimmässä valtuustokokouksessaan aloitteen, jossa haluamme nopeasti selvittää lähempää yhteistyötä naapurikuntiemme Seinäjoen ja Kokkolan kanssa. Syynä on yhä vaikeampi taloudellinen tilanne ja tarve tehdä yhteistyötä kilpailemisen sijaan. Kaikki allekirjoittivat aloitteemme puolueesta riippumatta, paitsi RKP:n ja SDP:n jäsenet.
Me Kristillisdemokraatit näemme voimaa yhteistyössä, olipa se sitten paikallisella, kansallisella tai kansainvälisellä tasolla. Yksin ei olla vahvoja, se pätee myös politiikassa, mutta ennen kaikkea eurooppalaisessa politiikassa.