Paikallisuutiset

Ajan sivu – PS 20 vuotta sitten: Terveystekijät pakottavat parannustöihin

Pietarsaaren Sanomat kirjoitti 4.6.2004 silloisen poliisitalon sisäilmaongelmista. Piakkoin tämän jälkeen alkoi uuden virastotalon suunnittelu. Kuva: Pentti Höri

– Perusteena on varsinkin työntekijöiden oireiden lisääntyminen. Kymmenen vuoden aikana kymmenen henkilöä on saanut oireita, jotka viittaavat talon ongelmiin. Oireet ovat tavanomaisia, väsymystä, päänsärkyä, silmäoireita ja astmaoireita. Puolisen vuotta sitten yksi työntekijä joutui astmakohtauksen vuoksi sairaalahoitoon. Viime viikolla Kruunupyystä tilapäisesti täällä työskennellyt kanslisti, jolla oli astma entuudestaan, joutui tuplaamaan lääkityksen täällä ollessaan, kertoo apulaispoliisipäällikkö Hans Snellman.

Epäpuhdasta vuotoilmaa taloon tulee ikkunoiden liittymien, putkien läpivientien, hissikuilun ja porrashuoneen kautta.

– Tutkimuksessa ehdotetaan muun muassa selvittämään ikkunarakenteiden kunto. Rakenneosien kunnon selvitys vaatii tarkempaa erillistä tutkimusta, joka olisi luontevaa tehdä remontin suunnittelutyön yhteydessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaikka tulos ei ollut hälyttävä, oireet ja ongelmat ovat sitä luokkaa, että valtiovallan on ryhdyttävä kiireisiin toimenpiteisiin. Pietarsaari on ministeriön listalla yhdessä Seinäjoen kanssa odottamassa joululahjaa, jotta päästäisiin suunnittelemaan uutta kihlakunnanvirastoa.

Tällä hetkellä se suunnittelu aloitettaisiin vuonna 2006. Todennäköisesti se siirtyy, koska sisäministeriön rakennushankkeet ovat jäissä tässä vaiheessa, sanoo Snellman.

Pietarsaaren Sanomat julkaisee tällä palstalla siivuja vanhoista jutuistaan. Tämä on julkaistu 5. kesäkuuta 2004.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä