keskiviikko 6.7.2022 | 04:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mirka rakentaa uuden tehtaan Pietarsaareen: Luutavuoreen nousee 10 miljoonan euron arvoinen hiomakoneiden tuotantolaitos

Pentti Höri
To 20.1.2022 klo 14:44

Hiomatarvikejätti Mirka rakentaa uuden tehtaan Pietarsaareen, Luutavuoren kaupunginosaan. Investointi on 10 miljoonan euron arvoinen.

Alueella on ennestään Mirkan sähköhiomakoneiden valmistusta. Uusi tehdasrakennus sijoittuu teollisuusalueen eteläpäähän.

Mirkan nykyiset tehdastilat Pietarsaaressa eivät enää riitä vastaamaan kysynnän voimakkaaseen kasvuun, Mirka kertoo tiedotteessaan. Uusi kymmenen miljoonan euron luokan investointi turvaa hiomakonetuotannon toiminnan tulevaisuuden.

­– Siitä lähtien, kun Mirka toi markkinoille ensimmäisen sähköhiomakoneemme Cerosin vuonna 2007, Power Tools -liiketoiminta on kasvanut tasaisesti ja tulevina vuosina odotamme tämän trendin jatkuvan, muun muassa uusien myyntikanavien kautta, kertoo Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg yrityksen tiedotteessa.

Mirka on jo nähnyt hiomakoneiden kysynnän lisääntyneen kaikissa myyntikanavissa. Haasteena on, että nykyisten työkalujen kokoonpanotilojen mitoitus ei vastaa lisääntynyttä kysyntää.

Mirkan hallitus hyväksyi viime joulukuussa investointipäätöksen uudesta tehdasrakennuksesta.

Suunnittelu on Mirkan mukaan toteutettu hyvässä yhteistyössä Pietarsaaren kaupungin kanssa, sillä samalla on käyty läpi koko Mirkan teollisuusalueen ja lähialueiden pitkän tähtäimen suunnitelma.

Mirkan uusi tehdas Pietarsaaressa

Kokonaispinta-ala 5000 m2

Rakentaminen alkaa 2022, suunnitelmien mukainen käyttöönotto vuoden 2023 alussa

Kokonaisinvestointi 10 miljoonaa euroa

Pääurakoitsija: B.I Klemets

– Yhteistyö kaupungin kanssa on toiminut erittäin hyvin ja olemme yhdessä löytäneet ratkaisun, johon kaikki osapuolet voivat olla tyytyväisiä, Sjöberg toteaa.

Tulevan laajennusosan kohdalla on tällä hetkellä osa parkkipaikoista sekä kevyitä muovihalleja. Viime vuoden keväällä hanketta PS:lle esitellyt Sjöberg totesi, että uuden tehtaan pystyttäminen asutuksen keskellä Jaakonkadun päässä, Skatan kupeessa sijaitsevalla teollisuusalueella ja rautatien naapurina, ei käy aivan käden käänteessä.

– Suunnittelemme sopivaa, toimivaa ja maisemaan istuvaa kokonaisuutta. Lisäksi pitää saada sujuvampia ja mahdollisimman vähän muita häiritseviä tieyhteyksiä ja liittymiä tehtaan edestakaiselle rekkaliikenteelle, Sjöberg huomautti tuolloin.

Uusi tehdasrakennus tulee olemaan kolmikerroksinen ja siihen tulee itse hiomakoneiden kokoonpanon lisäksi tiloja työnjohdolle ja myyntihenkilöstölle. Sisällä panostetaan Mirkan mukaan miellyttävään, valoisaan ja ergonomiseen työympäristöön.

– Tavoitteena on moderni ja toimiva kokonaisuus, jossa lähdetään henkilöstön tarpeista ja tehokkaista virroista. Silloin myös tuottavuus ja volyymit tulevat kaupan päälle, Sjöberg toteaa.

Power Tools -osasto perustettiin Mirkan Jepuan tehtaalla vuonna 2010. Ensimmäinen sähkökäyttöinen Mirka-kone oli lanseerattu edellisenä vuonna, ennen osaston perustamista.

Pietarsaaren yksikkö aloitti toimintansa vuonna 2013 Mirkan ostettua vanhan tehdaskiinteistön itselleen.

Vuotta aiemmin KWH-yhtymä oli myynyt tiloissa toimineen tytäryhtiönsä KWH Plast Oy:n joustavien pakkauskalvojen valmistusliiketoiminnan Schur Flexibles Groupille, joka edelleen toimii vuokralla kiinteistön pohjoispäässä.

#