Paikallisuutiset

Puutteellisesti tuetut vaalimainostelineet kaatuivat tuulessa – ohikulkija loukkaantui Pietarsaaressa

Tuulenpuuska kaatoi kaksi teräskehikkoista vaalimainoselementtiä Pietarsaaren kävelykadulla. Niitä ei ollut tuettu asiaankuuluvilla betonipainoilla.
Tuulenpuuska kaatoi kaksi teräskehikkoista vaalimainoselementtiä Pietarsaaren kävelykadulla. Niitä ei ollut tuettu asiaankuuluvilla betonipainoilla. Kuva: Pentti Höri

Vaalimainostelineiden kaatuminen tuulessa johti ohikulkijan loukkaantumiseen Pietarsaaren Kävelykadulla keskiviikkona.

Tapaus sattui noin klo 13 aikaan. Silminnäkijähavaintojen mukaan navakka tuulenpuuska tarttui ensin yhteen neljästä taulusta koostuvaan elementtiin ja kaatoi sen, ja heti perään kaatui toinen samanlainen teline rivin länsipäästä.

Paikalla ollut henkilö jäi kaatuvan elementin alle ja loukkasi itseään. Tilanteeseen kutsuttiin ambulanssi, joka toimitti loukkaantuneen hoitoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaalimainostelineet ovat Pietarsaaren kaupungin pystyttämiä ja vastuulla. Vt. kaupunkikehitysjohtajaHarri Kotimäki kertoo tilanneensa pystytyksen kaupungin tukipalveluyritys Alertelta tavalliseen tapaan.

Telineet on suunniteltu käytettäviksi niihin kuuluvien betonipainojen kanssa, jotka asetetaan teräsjalustojen päälle. Yhteisvirityksen kuuluisi estää telineen kaatuminen. Nyt Kävelykadun telineissä ei ollut lainkaan painoja.

Ne saatiin paikoilleen noin parin tunnin kuluttua tapahtuneesta.

Kotimäki myöntää, että pystytyksessä on tapahtunut ilmeinen virhe.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Näitä samoja telineitä on käytetty vuodesta toiseen. Tämän pitäisi olla tuttua, mutta ainahan voi olla, että on laitettu uusi henkilö asialle. On vaikea tässä vaiheessa sanoa, onko ohjeistus jotenkin pettänyt. Jokin tietokatkos on sattunut jossakin. Valitamme tapahtunutta.

Mikäli virallinen vaaliteline kaatuu ja joku kärsii vahinkoa, marssijärjestys on Harri Kotimäen mukaan selvä.

– Ne ovat kaupungin telineitä. Mahdollinen korvausvaatimus osoitetaan kaupungille, ja me käsittelemme sen sitten täällä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä