torstai 20.1.2022 | 12:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaari kysyy asukkailtaan liikenteestä: verkkokyselyssä voi vaikuttaa tulevaisuuden liikkumisratkaisuihin kaupungissa

Pentti Höri
Ti 4.1.2022 klo 16:27

Pietarsaaren kaupunki käynnistää asukkailleen kyselyn, jolla haetaan näkemyksiä liikennejärjestelmän kehittämiseen.

Kyselyllä selvitetään pietarsaarelaisten nykyisiä liikkumistottumuksia, liikkumisen esteitä ja mahdollisuuksia, liikenneverkon ongelmakohtia ja yhteystarpeita sekä haetaan näkemyksiä kaupungin kehittämiseen.

Asukkailta toivotaan myös ideoita kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen ja keskustan kehittämiseen.

Kysely toteutetaan verkossa ja siihen pääsee osallistumaan Pietarsaaren kaupungin sivujen kautta keskiviikosta 5. tammikuuta alkaen. Kysely on avoinna 30. tammikuuta saakka.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään Kaupunkirakentamisen suunnitelmassa, jonka on määrä valmistua tämän vuoden aikana.

Tiedotteessaan kaupunki sanoo haluavansa erityisesti kannustaa asukkaita kulkemaan kestävästi parantamalla jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita, mutta myös varmistaa kaupungin palveluiden saavutettavuus kaikkien kulkumuotojen näkökulmasta.

Liikennejärjestelmän kehittämisen tavoitteet pohjaavat Pietarsaaren ilmastostrategian tavoitteisiin. Tiedotteen mukaan vuonna 2040 pietarsaarelaisten visioidaan taittavan lyhyet matkat pääosin jalan tai pyörällä.

Keskustaa kehitetään kävelypainotteisena, mutta kaikille kulkumuodoille saavutettavana. Myös esteettömyyttä ja uusia joukkoliikenneratkaisuja kehitetään.

Elinkeinoelämän edellytykset ja kasvu halutaan turvata myös liikenneverkon näkökulmasta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

#