Paikallisuutiset

Pietarsaaren stadionille rakennuslupa: autopaikoituksen uskotaan järjestyvän entiseen tapaan lähialueille

Project Liv Arenaksi ristitty Pietarsaaren jalkapallostadion on saanut rakennusluvan. Kaupunginvaltuuston odotetaan myöntävän hankkeelle 4,9 miljoonan lainantakauksen noin kuukauden kuluttua.
Project Liv Arenaksi ristitty Pietarsaaren jalkapallostadion on saanut rakennusluvan. Kaupunginvaltuuston odotetaan myöntävän hankkeelle 4,9 miljoonan lainantakauksen noin kuukauden kuluttua. Kuva: Havainnekuva / Jeppis Stadion Oy

Pietarsaareen suunnitteilla olevan jalkapallostadionin ympärillä tapahtuu. Pietarsaaren ympäristö- ja rakennuslautakunta päätti keskiviikkona myöntää hankkeelle rakennusluvan.

Teknisesti päätös tulee voimaan, kun lautakunnan pöytäkirja on tarkastettu ja päätös on julkipantu.

– Pöytäkirjantarkastus tapahtuu viimeistään ensi viikon keskiviikkona, jolloin lupa annetaan torstaina, johtava rakennustarkastajaMicael Nylund kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lautakunnassa käytiin aiheesta keskustelua, mutta lupapäätös syntyi yksimielisesti. Erityisesti autojen paikoitus herätti kysymyksiä.

– Autoja on alueella enemmän vain tiettyinä aikoina. En usko, että siitä syntyy isompaa ongelmaa. Näin on ollut aikaisemminkin otteluiden aikaan. Autot ovat Keskuskentän takana tai kadunvarsilla.

– Aiemmin suoritetussa katselmuksessa ammattikoulu Optiman edustajat lupasivat, että koulun pysäköintialueita saa käyttää iltaisin ja viikonloppuisin, kun ne ovat tyhjinä, Nylund toteaa.

Stadion aiotaan rakentaa nykyisen Länsikentän paikalle eli uimahallin taakse.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime maanantaina Pietarsaaren kaupunginvaltuusto käsitteli stadionyhtiölle myönnettäväksi ehdotettua 4,9 miljoonan euron lainantakausta.

Keskustelun jälkeen asia äänestettiin pöydälle, mikä tarkoittaa sitä, että takausehdotus tulee samansisältöisenä uudelleen valtuutettujen päätettäväksi 15. marraskuuta.

Pöydällepanoa kannattaneet valtuutetut kaipaavat tarkempia tietoja hankkeen rahoitustilanteesta ja toimintamallista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä