Paikallisuutiset

Pietarsaari stadionin takuumieheksi: kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle 4,9 miljoonan euron lainan takaamista

Tuleva stadion koostuu neljästä katetusta ja sivuseinin varustetusta katsomosta. Katsomot tulevat mahdollisimman lähelle kenttää.
Tuleva stadion koostuu neljästä katetusta ja sivuseinin varustetusta katsomosta. Katsomot tulevat mahdollisimman lähelle kenttää. Kuva: Havainnekuva / Jeppis Stadion Oy

Maanantai-iltana kokoontunut Pietarsaaren kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Oy Jeppis Stadion Ab:lle myönnetään kaupungin takaus 4,9 miljoonan euron pankkilainalle. Lainan tarkoituksena on jalkapallostadionin rakentamisen osarahoitus.

Kaupunginhallitus oli asiassa yksimielinen. Helinä Sipinen (pro) esitti palautusta uuteen valmisteluun, mutta jäi ilman kannatusta.

Kaupungilla on liikuntalain mukainen oikeus myöntää hankkeelle kaupungin takaus, koska liikuntapaikkojen rakentaminen ja ylläpitäminen kuuluu kunnan tehtäviin, todetaan päätöksen valmisteluissa. Kaupunki saa vastavakuutena panttioikeuden tontille rakennettavaan kiinteistöön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin takaus on julkisuuden kulmalta uusi elementti jalkapallostadionin rahoituspaletissa. Kaupunginhallitukselle tämä ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, sillä stadionyhtiön edustajat ovat vierailleet kokouksissa hanketta esittelemässä useaan kertaan.

Pietarsaaren kaupunki ja Jeppis Stadion, tuolloin vielä entisellä nimellään Oy KePoK Ab, solmivat viime vuoden kesällä aiesopimuksen, jolla kaupunki sitoutuu edistämään aktiivisesti stadionhankkeen toteutumista.

Tämä sisältää tavoitteen stadionin pitkäaikaisesta vuokraamisesta edellyttäen, että hankkeen taloudelliset kehykset mahdollistavat tämän kaupungin talouden huomioiden. Ajatus on, että kaupunki vuokraa stadionin yhtiöltä ja vuokraa sitä puolestaan eteenpäin otteluita, harjoituksia ja tapahtumia varten.

Aiesopimuksessa Pietarsaaren kaupunki on sitoutunut myös selvittämään mahdollisuuksia myöntää kaupungin takaus lainarahoitukselle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hanke on mitä ilmeisimmin kallistunut aiemmin arvioidusta. Näihin saakka rakentamisen kokonaiskustannuksiksi on julkisuudessa arvioitu 4,5–4,7 miljoonaa euroa.

Toimitus ei tavoittanut maanantaina Jeppis Stadion Oy:n edustajia kommentoimaan asiaa.

Stadion sai viime helmikuussa Uefan hattrick-avustusta 400 000 euroa ja huhtikuussa 750 000 euron suuruisen valtiontuen.

Meneillään on myös osakeanti, jolla tavoitellaan 450 000 euron summaa. Merkintäaikaa on marraskuun loppuun saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Stadionin rakennuslupahakemus on parhaillaan Pietarsaaren ympäristö- ja rakennuslautakunnan työlistalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä