lauantai 15.5.2021 | 10:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Evijärven vedenpinnan pikaiseksi nostamiseksi perustettiin kansalaisadressi: "Järven virkistyskäyttö väheni, vesi ei soveltunut myöskään kasvien kasteluun"

Pirkko Högkulla
Ti 13.4.2021 klo 08:05

Evijärvi

Evijärven vedenpinnan pikaiseksi nostamiseksi on perustettu kansalaisadressi. Kansalaisadressi perustettiin maanantaina 12. huhtikuuta ja se keräsi ensimmäisenä iltana 150 allekirjoitusta.

Adressin allekirjoittajat vetoavat säännöstelyluvan haltijaan eli Ely-keskukseen, että vedenlaadun turvaamiseksi järven vedenpinta nostetaan poikkeustoimin pikaisesti Aluehallintoviraston käsittelyssä olevan Evijärven uuden säännöstelysuunnitelman vedenkorkeuden ylärajalle, vähintään tasolle 61,85.

Adressilla pyydetään asian pikaista käsittelyä, koska Evijärvi ei allekirjoittajien mukaan enää kestä näin alhaista vedenpintaa.

Aikaisempinakesinä, 2018-2019, ja erityisesti viime kesänä Evijärven alhaisen vedenpinnan johdosta veden laatu heikkeni adressin mukaan niin, että järven virkistyskäyttö väheni huomattavasti niin mökkiläisillä kuin muillakin.

Juhannuksen jälkeisenä kesänä vedessä ei voinut uida eikä myöskään käyttää sauna- tai pesuvetenä. Vesi ei soveltunut myöskään kasvien kasteluun, adressissa todetaan.

”Vetoomus ELY-keskukselle Evijärven vedenpinnan pikaiseksi nostamiseksi” -adressi on verkossa ja se on avoinna 30.4.2021 saakka.

Nimiä kerätään myös paperilomakkeilla.

#