tiistai 20.4.2021 | 04:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kolpintien vanha silta katosi maisemasta - purkutyöt sujuivat suunnitellusti

Pirkko Högkulla
Ke 7.4.2021 klo 15:48

Pietarsaari

Kolpintien silta katosi kaupunkimaisemasta maanantaina 5. huhtikuuta iltakahdeksalta alkaneissa purkutöissä Kolpintien ja Rantatien risteyksessä. Yön yli jatkunut urakka saatiin päätökseen suunnitelmien mukaan. Vanhan sillan kohta voitiin avata Rantatiellä liikenteelle 6. huhtikuuta, tiistaina aamulla, puolikahdeksan paikkeilla.

Siltakannen purkamisen aikana ei törmätty suurempiin yllätyksiin. Työtä oli tekemässä kaikkiaan pitkästi yli toistakymmentä työntekijää.

– Paikalla oli kaivinkoneita, kuorma-autoja, muita konekuskeja, liikenteenohjaajia ja työnjohtoa, kertoo työmaapäällikkö Johannes Herrala.

Osa purkujätteestä kuljetettiin suoraan pois, mutta ajamista riittää vielä joksikin aikaa. Myös purkamista riittää perustuksissa edelleen.

Ensi viikolla on tarkoitus päästä paalutushommiin.

– Sillan päällysrakenteen muottia aloitetaan tehdä noin kuukauden sisällä ja sen rakentamisessa menee toista kuukautta, Herrala arvioi.

Uudesta sillasta tulee noin 75 senttimetriä korkeampi. Se on myös entistä pidempi, mutta hieman kapeampi, sillä kevyen liikenteen väylä sijoitetaan vain toiselle eli Luodon puoleiselle sivulle.

Sillan sulkeminen liikenteeltä viivästyi alkuperäisestä aikataulusta. Alkujaan oli tarkoitus, että viimeisen kerran sillasta pääsee yli keskiviikkona 24. maaliskuuta, mutta työmaa-aikaisten liikennejärjestelyiden rakentamisessa ilmenneiden yllätysten vuoksi sillan yli pääsikin ajamaan vielä usean päivän ajan.

Mittava siltaurakka merkitsee rajoituksia ja muutoksia liikenteen kulkuun alueella aina loppuvuoteen asti.

Valmista on aikataulun mukaan marraskuussa.

#