keskiviikko 24.2.2021 | 19:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Skatagarden-kortteli rakennetaan valmiiksi – 15 uutta asuntoa ja liiketilaa ensi vuoden kevääksi

Pentti Höri
To 18.2.2021 klo 12:25

Pietarsaaren Skatassa sijaitseva Skatagarden-kortteli rakennetaan valmiiksi. Sen toinen vaihe käynnistyy tänä keväänä, ja valmista luvataan kevääksi 2022.

Jaakonkadun, Taljasepänkadun, Amerikankadun ja Laivurinkadun rajaamaan kortteliin valmistuu 15 uutta asuntoa sekä liikehuoneistoja. Yhteensä rakennusten kerrosala on yli 1 400 neliömetriä. Myös piharakennuksen yhteiset tilat valmistuvat samalla.

– Piharakennus, johon tulee korttelin oma kuntosali, sauna, uima-allas ja kokoontumistilat, on täysin ainutlaatuinen ja sen valmistuessa Skatagardenin asuinkonsepti on vihdoin valmis, sanoo rakennuttajan, Nordic Rakennuksen toimitusjohtaja Christian Grankulla Skatagardenin tiedotteessa.

Korttelissa oleva vanha tehdasrakennus muutetaan myös asunnoiksi. Tehdastiloihin kätkeytyvä 100-vuotias jugendrakennus entisöidään.

Rakennustyöt oli tarkoitus aloittaa jo viime vuoden keväällä, mutta pandemia siirsi aloitusta suunniteltua pidempään.

Nordic Rakennus kartoitti kesällä 2020 kiinnostusta toimistotilojen vuokraamiseen nk. ”coworking space” -tiloissa. Vastausten perusteella todettiin, että Pietarsaaressa oli kiinnostusta dynaamisempiin toimistotiloihin.

Nordic Rakennus, joka aikoo itse sijoittaa toimistonsa liiketiloihin, varaa osan tiloista toimistohotellitoimintaan.

Skatagardenin ensimmäinen vaihe, yhteensä 23 asuntoa, luovutettiin tammikuussa 2019.

Skatagarden on asuinkonsepti, joka käsittää noin 40 asuntoa Snellmanin vanhassa tehdaskorttelissa Skatan kaupunginosassa. Korttelin on suunnitellut Anders Höglund Laaja arkkitehdeilta.

#