keskiviikko 6.7.2022 | 09:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

HJK:n kykyjenetsijä Anthony Olusanyasta: ”Poikkeuksellinen kyky”

Kristian Sundqvist
To 3.12.2020 klo 14:21

Tuskin oli Severi Kähkösen viime viikolla toteutuneesta AC Oulu -siirrosta Pietarsaaressa toivuttu, kun FF Jaron kannattajat saivat lisää kylmää vettä niskaan.

Maanantaina Helsingin Jalkapalloklubi tiedotti, että Kähkösen kumppanina Jaron kärjessä loistanut 20-vuotias pietarsaarelaispelaaja Anthony Olusanya siirtyy helsinkiläisten riveihin kahden vuoden sopimuksella, johon sisältyy lisäksi optiovuosi.

Olusanyan sopimus Jaron kanssa päättyi viime kauteen, joten siirtokorvausta Pietarsaareen ei herunut.

– Hänellä on poikkeuksellinen kyky päästä maalipaikoille, ja siitä esimerkkinä 11 maalia ja useita maalisyöttöjä Ykkösessä, hehkuttaa HJK:n pelaajatarkkailija Henri Määttä seuran verkkosivuilla.

Suomen ehdoton mahtiseura ei säästele ylistystään uuden hyökkääjähankinnan osalta.

– Olusanya on ehdottomasti tulevaisuuden pelaajia. Hän on nopea ja vahva hyökkääjä, Määttä kehuu.

– Nuorukainen tykkää osallistua pelin eri vaiheisiin, ja hän osaa reagoida pelissä tapahtuviin muutoksiin. Viimeisen vuoden aikana Anthony on kehittynyt niin fyysisesti kuin henkisesti, ja se on näkynyt suoraan myös tuloksena kentällä, Määttä jatkaa.

HJK:n mediaosasto on jo tuottanut Olusanyan saapumisesta tyylikkään videopätkän, jossa pelaaja itse antaa vain yhden, mutta ytimekkään kommentin.

– On vain yksi Klubi.

Olusanya teki päättyneen kauden Ykkösessä Jarolle yksitoista maalia ja Kähkönen kahdeksan. Kaksikon johtamat nopeat hyökkäykset siivittivät Jaron elokuussa murskavoittojen putkeen.

KOMMENTTI

Kristian Sundqvist

Anthony Olusanyan HJK-siirto on lähtökohtaisesti mahtavin, jonka pelaaja voi Ykkösen seurasta kotimaahan saada. Yhden ammattijalkapalloilijalle erittäin oleellisen tiedon eli palkan saamme vuoden 2021 osalta toki tietää vasta vuoden 2022 veropäivänä, mutta silti.

Tarjolla olevan tiedon valossa Olusanyan kannatti ehdottomasti lähteä suureen ja rikkaaseen Klubiin, piste. Samalla hän otti loikan sataprosenttiseen ammattilaismaailmaan, jossa pelaajan arvo on hänen kyvyissään ja potentiaalissaan, ei missään muussa.

Olusanyan potentiaalin riittävyyttä HJK-läpimurtoon voi arvuutella, mutta suurseurassa eivät varmuudella koskaan pelaa he, jotka eivät sinne edes uskalla mennä.

#