Paikallisuutiset

Porakoneet tekivät kauppansa uuden tavaratalon avajaisissa Pietarsaaressa: Tokmannille kiiruhdettiin maltillisesti, väkeä riitti h-hetkellä jonoksi asti

Pietarsaari

Pietarsaari sai uuden tavaratalon kun Tokmanni avasi ovensa torstaina aamukahdeksalta kaupungin pääsisääntulon varrella Vaunusepäntiellä. Väkeä alkoi kertyä ulko-ovelle noin parikymmentä minuuttia ennen h-hetkeä.

Yllätysämpäreihin oikeuttavia lipukkeita myymälä jakoi tuhannelle ensimmäiselle maksavalle asiakkaalle. Lipukkeita vastaan asiakkaat voivat noutaa tuotelahjoja sisältävät yllätysämpärinsä myymälän pihalta avajaispäivänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisinä jonossa seisoskelivatTauno Pasanen jaErik Lindholm Pietarsaaresta. Kumpikin oli samalla asialla: hakemassa uutta porakonetta työkaluarsenaaliin. Pasasella oli ostoslistallaan neljä muutakin avajaistarjousta joiden saamisen hän halusi varmistaa tulemalla ajoissa paikan päälle.

"Tokmannille on elintärkeää se, että olemme halpa kauppa. Se, että asiakkaat uskovat siihen, on meidän omaisuutta". Mika Rautiainen Toimitusjohtaja

– Nyt ei tarvitse aina lähteä Kokkolaan. Pietarsaaressa myös kilpailu kovenee kauppojen välillä, mikä on hyvä asiakkaille. Tätä Pietarsaari kaipasi, Pasanen totesi.

Myös Lindholmista oli Tokmannilta hyvä veto tulla Pietarsaareen.

Avajaisseremonia kävi tottunein ottein myynti- ja markkinointijohtajaMathias Kivikoskelta, joka avusti kaupunginjohtajan sijaista Anne Ekstrandia nauhan leikkaamisessa. Kivikoski on näet ollut avaamassa kolmisenkymmentä edellistäkin Tokmannia eri puolilla Suomea. Pietarsaaren myymälä on järjestyksessä jo 192.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on odotettu tapahtuma.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme voineet laajentaa myymäläverkostoamme Pietarsaareen. Tokmanni on herättänyt runsaasti mielenkiintoa paikallisissa asukkaissa, ja nyt kaikki on valmista asiakkaita ja joulusesonkia varten. Uskomme uuden myymälämme saavan todella mukavan startin, Kivikoski kuvasi.

ToimitusjohtajaMika Rautiainen luonnehti halpoja hintoja kauppaketjun omaisuudeksi.

– Tokmannille on elintärkeää se, että olemme halpa kauppa. Se, että asiakkaat uskovat siihen, on meidän omaisuutta. Kun asiakkaat luottavat siihen, olemme onnistuneet, Rautiainen totesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ja hintojen vertailuhan on nykypäivänä helppoa.

Valikoimaan kuuluu mm. kauneuteen, terveyteen, sisustukseen, siivoukseen, pukeutumiseen, vapaa-aikaan, kodintekniikkaan, kodin kunnossapitoon ja eri sesonkeihin liittyviä tuotteita sekä kuivaelintarvikkeita. Lisäksi on puutarhamyymälä.

Myymälän kokonaisala on noin 3 000 neliötä, josta myyntipinta-ala on päälle 2 000 neliötä. Toteutuksessa on noudatettu ketjun uusinta konseptia, jossa kulkureitit ovat avaria ja tuoteryhmät on sijoitettu selkeisiin kokonaisuuksiin.

Myymälän valaistus hoidetaan energiatehokkailla led-valaisimilla ja myymälän katolla on oma aurinkovoimala. Katolle sijoitetut 360 aurinkopaneelia tuottavat uusiutuvaa aurinkosähköä myymälän omaan käyttöön arviolta noin 103 MWh vuodessa.

Pysäköintipaikkoja on satakunta. Pysäköintialueelta löytyy asiakkaiden käyttöön tarkoitettu sähkö- ja ladattavien hybridiautojen latauspiste. Lisäksi on mm. pienelektroniikkaromujen kierrätyspiste ja Postin pakettiautomaatti.

Myymälä on avoinna maanantaista sunnuntaihin.

Työntekijöitä on yhteensä 12. Henkilöstö valikoitui peräti 150 hakijan joukosta.

Myymäläpäällikkönä työskenteleväKatri Lehvonen Kokkolasta vaihtoi uuden työpaikan myötä alaa.

– Olin aiemmin silmälasialalla yli kymmenen vuotta. Halusin siirtyä vähittäiskaupan pariin; Tokmannia olen aina pitänyt kiinnostavana ja kasvavana yrityksenä.

Ovien avauduttua kiirehdittiin maltillisesti sisälle myymälään. Nopeimmat asiakkaat tekivät täsmäiskun ja saapuivat kassalle muutamassa minuutissa, moni jäi rauhassa kiertelemään. Ainakin porakone ja legopaketti näkyivät monessa ostoskorissa.

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppaketju, jonka liikevaihto oli 944,3 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Lue lisää:Tokmannin myyntijohtaja: "Meillä on ollut hyvin vastuulliset toimet Pietarsaaren avajaisissa."

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä