Paikallisuutiset

Paisteessa ja lätäköissä läpi aikakausien – suomalaisen seurakunnan päiväkerhotoiminta on ehtinyt jo 50 vuoden ikään

Seurakunnan lastenohjaajaa Riitta Iso-Kungasta saati lapsia eivät raikkaat syyskelit haitanneet torstaina Kirkkorannalla.
Seurakunnan lastenohjaajaa Riitta Iso-Kungasta saati lapsia eivät raikkaat syyskelit haitanneet torstaina Kirkkorannalla. Kuva: Kristian Sundqvist

Koronavuosi on siirtänyt montaa juhlaa ja muistamista. Olemattomalle huomiolle on jäänyt muun muassa, että eräs monille pietarsaarelaisperheille tärkeä toiminta ehti vakiintuneeseen aikuisikään.

– Suomalaisen seurakunnan päiväkerhotoiminta juhlii tänä vuonna 50-vuotista olemassaoloaan, kertoo lastenohjaajaRiitta Iso-Kungas seurakunnasta.

Konkreettinen juhlinta on sattuneesta syystä jäänyt väliin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Juhlia oli ensin tarkoitus viettää keväällä ja sitten syksyllä, esiintyjät ja kaikki oli jo varattu. Viisivuotiaat tullaan kyllä joka tapauksessa muistamaan, Iso-Kungas takaa.

Juhlien puutteessa otetaan ilo irti arjesta. Torstaiaamuna telmittiin päiväkerhossa lätäkössäkin, kun lapset ulkoilivat Kirkkorannan seurakuntakeskuksen leikkipuistossa.

Päiväkerhotoiminta on siis puolen vuosisadan iässä, mutta mitä uutta seurakuntaan lapsille ja perheille suunnatun toiminnan osalta kuuluu?

– Aloitimme lokakuussa 1-6 -vuotiaiden lasten satunnaiseen hoitotarpeeseen tarkoitetun Pikkupuuharit-kerhon, Iso-Kungas kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Idea lähti seurakuntalaisten tarpeesta, kun vanhempien kanssa keskusteltiin esimerkiksi perhekerhossa, hän jatkaa.

Konsepti on yksinkertainen: lapsen voi tuoda joksikin aikaa pikkupuuhareihin, niin pääsee hoitamaan omia asioitaan.

Pikkupuuharit kokoontuvat tiistaisin klo 17-19 Kirkkorannan seurakuntakodilla. Kerho on maksuton, mutta lapsi pitää ilmoittaa mukaan viimeistään edeltävänä päivänä. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Riitta Iso-Kungas.

Jos on päiväkerhotoiminta hyvin vakiintunutta ja Pikkupuuhari-konsepti puolestaan uutta, niin onpa luvassa myös melkoinen comeback.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pyhäkoulutoiminta aloitetaan uudestaan tammikuussa. Eli kerran kuussa lauantaisin pikkupuuharit-pyhis täällä Kirkkorannan seurakuntakeskuksessa, Iso-Kungas kertoo.

Pyhäkoulussa leikitään ja askarrellaan kuten ennenkin ja se on yhä oikeasti pyhäkoulu kuten ennenkin.

– Pyhäkoulu perustuu vahvasti kasteopetukseen ja se kuuluu olla mukana.

Saako yhä kiiltokuvia?

– Kyllä! Kala- lammastarrat on tilattu.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä