Paikallisuutiset

Pietarsaari ostaa 7 hehtaaria vanhaa ratapihaa – aikomuksena houkutella kauppaketjuja erittäin keskeisille tonteille

Siikaluodossa tapahtuu. Pietarsaaren kaupunki hankkii rautatien molemminpuoliset maat haltuunsa ja tarjoaa niitä tonteiksi erilaiselle kaupankäynnille.
Siikaluodossa tapahtuu. Pietarsaaren kaupunki hankkii rautatien molemminpuoliset maat haltuunsa ja tarjoaa niitä tonteiksi erilaiselle kaupankäynnille. Kuva: Kristian Sundqvist

Pietarsaaren kaupunki ostaa Senaatti-kiinteistöiltä lähes 7 hehtaarin verran entistä ratapiha-aluetta. Kyseessä ovat Itäväylän ja Tehtaankadun väliset maat, jotka sijoittuvat uuden Siikaluodon alikulkutunnelin eteläpuolelle.

Kaupunki maksaa alueesta 340 000 euroa.

Tekninen lautakunta päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle kaupan hyväksymistä. Lautakunnan puheenjohtajaChrister Tonberg pitää hintaa kohtuullisena ja kauppaa oikeana ratkaisuna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On olemassa riski, että osassa aluetta maapohja voi olla saastunutta. Mutta uskon, että tämä on hyvä kauppa. Saamme yhdistettyä kaupungin keskustan ja suurten markettien sekä Wärtsilän kiinteistön välisen alueen, Tonberg sanoo.

Aikomuksena on tarjota ostettavalta alueelta tontteja yrityksille, jotka käyvät kauppaa jossain muodossa.

– Ehkä ne voivat kiinnostaa myös isompia kauppaketjuja. On ainutlaatuista, että Pietarsaari kykenee tarjoamaan tällaiseen tarkoitukseen tonttimaata näin läheltä kaupunkikeskustaa.

Maakauppaa on viritelty vuosia. Uuden alikulun myötä neuvottelut saivat vauhtia, ja Tonbergin mukaan ne saatiin maaliin lopulta sujuvasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueeseen sisältyvät vuonna 1959 rakennettu rautatieasema, jolla ei enää ole käyttöä, sekä vuonna 2005 rakennettu linja-autoasema.

Rautatieaseman tiloja voitaisiin edelleen vuokrata esimerkiksi toimisto- tai varastokäyttöön.

Rautatien asema-, raide-, varikko- ja huoltoalueina käytettyjen kauppaan sisältyvien maiden tiettyä saastumista pidetään todennäköisenä. Pistokokeissa ei ole toistaiseksi löytynyt hälyttäviä haitallisten aineiden pitoisuuksia.

Tunnelityömaan yhteydessä on kuitenkin löytynyt öljystä saastunutta maaperää. Todennäköistä on, että maan saneerauksista aiheutuu jatkossa kaupungille ylimääräisiä kustannuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kauppa toteutunee vuoden 2021 alkupuolella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä