lauantai 10.12.2022 | 07:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Katso kuvia Pietarsaaresta ja Luodosta: Aila-myrsky kaatoi puita ja aiheutti monenlaista vahinkoa. Itärannantiellä neuvokkaat kansalaiset raivasivat tien tukkeeksi kaatunutta jättiläiskuusta

Pirkko Högkulla
To 17.9.2020 klo 11:59 | päivitetty to 16:35

Myrskyn tuhojen raivaus jatkui Pietarsaaressa ja seutukunnissa aamuvarhaisella torstaina. Raivattavaa riittänee Aila-myrskyn jäljiltä koko päivän.

Pietarsaaressa puita kaatui eri puolilla kaupunkia, mm. Fäbodantiellä, Itärannantiellä ja Vanhahaminantiellä. Sähkökatkoksia oli laajalla alueella.

Itärannantielle kaatuneen puun alkuraivauksen teki kaksi paikalle osunutta neuvokasta kansalaista. Toisen piti päästä työpaikalle, toisen huvilalle. Raivaustyö sujui moottorisahalla tottunein ottein. Miehet siivosivat ikivanhaa jättiläiskuusta omatoimisesti tieltä pois sen verran, että puun kohdalta pääsi reilusti ajamaan toista kaistaa.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos oli aamuun mennessä kirjannut koko alueellaan yhteensä useita kymmeniä hälytystehtäviä kaatuneista puista irronneisiin peltikattoihin.

#