Paikallisuutiset

Eristysnauha ja köydet ohjaavat konserttiyleisöä – Schauman-salissa on varauduttu syksyn tapahtumiin: toistaiseksi vain puolet tuoleista myynnissä

Konsertit ja muut tapahtumat pyörähtävät käyntiin Pietarsaaren Schauman-salissa jälleen syksyn tullen.

Syyskaudelle on varmistunut 13 tapahtumaa ja vuoden vaihteen jälkeenkin pari. Moni konserteista on sellaisia, jotka alunperin piti järjestää viime keväänä, mutta koronarajoitukset pyyhkäisivät tapahtumalistan tyhjäksi.

Ensimmäinen konsertti on rannikon yleisölle jo tutuksi tulleen norjalaislaulaja Erik Erik-André Hvidsténin ilta jo reilun viikon kuluttua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä tietoa terveys- ja aluehallintoviranomaiset sallivat elokuusta alkaen yli 500 henkilön kokoontumisia myös sisätiloissa, mikäli turvamääräyksiä noudatetaan.

Schauman-saliin voidaan ottaa enimmillään 405 katsojaa, joten rajat eivät tule vastaan. Viranomaiset suosittelevat silti, että turvavälit ja hygieniaohjeet ovat käytössä.

Toimeen on myös tartuttu. Schauman-salin myyntisihteeri ja tuottajaLise Strand kertoo, että ennakkolipunmyynti kaikkiin tapahtumiin on käynnissä, mutta toistaiseksi salia ei myydä täyteen.

– Myymme vain puolet lipuista, tässä tapauksessa 202 kappaletta. Mikäli säännöt muuttuvat syksyn mittaan, avaamme lipunmyynnin uudelleen, Strand kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mihinkään konserttiin ei tässä vaiheessa myydä lippuja ovelta.

– Lipun voi kuitenkin ostaa sähköisesti puhelimella vaikkapa juuri ennen konsertin alkua, jos tilaa on.

Yleisön kannattaa varautua uuteen todellisuuteen.

Saliin tullaan jatkossa kahdesta ulko-ovesta, Kauppiaankadun ja Runeberginkadun puolelta. Aula on jaettu kahtia niin, että eri suunnista tulevat käyttävät omia oviaan myös saliin mentäessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vielä ensimmäisissä konserteissa ei ole väliaikoja, joten taukojen ravintolapalvelujen järjestämiseen palataan myöhemmin.

Itse sali jaetaan kahtia niin, että molemmista ovista tulevat istuvat omalla puolellaan. – Kävin juuri ostamassa rullan punavalkoista nauhaa tarkoitukseen.

– Meillä tulee olemaan kolminkertainen määrä konsertti-isäntiä tai emäntiä, yksi jokaiselle ovelle ja kaksi saliin. Myös järjestyksenvalvojia on paikalla. Huolehdimme siitä, että katsomossa noudatetaan turvavälejä, Lise Strand kertoo.

Pariskunnat tai seurueet voivat istua vierekkäin, mutta muutoin katsojien väliin on jätettävä tyhjä tuoli.

– Me todella olemme täällä koronapoliiseina huolehtimassa, että ihmiset pitävät etäisyydet, Strand naurahtaa.

Sali siivotaan ja desinfioidaan aina ennen kulloistakin konserttia ja tapahtumaa. Käsidesiä löytyy luonnollisesti tiloista.

Avin ohjeet ovat voimassa aina kuukauden kerrallaan. Sikäli kun koronatilanne muuttuu, noudatetaan kulloinkin voimassa olevia määräyksiä.

– Eniten ehkä olemme huolissamme siitä, miten ihmiset uskaltavat tulla konsertteihin. Meillä virallisilla tapahtumajärjestäjillä on tarkat ohjeemme, mutta ravintoloissa ja pubeissahan ihmiset käyttäytyvät jo melkein normaalisti, Strand toteaa.

Lue myös:

Sami Hedberg tähdittää Schauman-salin syksyä – tuplakeikka Pietarsaaressa lokakuussa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä