Paikallisuutiset

Matkahuolto palaa bussiasemalle - uutena asiamiehenä toimii kirppisyrittäjä Gunilla Kleis

Pietarsaari

Matkahuollon uutta asiamiestä ja kirppisyrittäjäGunilla Kleisiä hymyilyttää: matkustamista rakastavalle ja Trans-Siperian monenkertaiselle kävijälle miljööstä Pietarsaaren bussiasemalla lähdön tunnelmineen ja junan kolkkeineen rakentuu ihana äänimaisema.

Radan puoleisista ikkunoista näkyykin kuinka täydessä tukkilastissa oleva juna kulkee kohti Alholmaa, ohittaa bussiaseman ja rakenteilla olevan Siikaluodon alikulun. Samalla eteiseen tupsahtaa muutamia matkustajia odottamaan bussin lähtöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Bussiasemalle 140 neliön tiloihin Kleis muutti Anahand -kirppiksensä jo toukokuun puolessavälissä. Kyse on viimeiset pari vuotta tyhjillään seisseistä tiloista, joita Matkahuolto vuokraa kaupungilta.

– Olen siis Matkahuollon alivuokralainen.

Keväällä varmistui myös sopimus Matkahuollon kanssa uudeksi asiamieheksi ryhtymisestä 1. heinäkuuta lukien. Aikaisemmin asiamiehen palveluista on vastannut Mikael Nyberg niin ikään kirpputorialalla toimivassa Megakirppis Jeppis & Outlet -yrityksessä Purotiellä.

Gunilla Kleis kertoo ensin etsiskelleensä pelkästään uutta paikkaa kirppistoiminnalleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaupungilla kierrellessä huomasin tämän ihanan rakennuksen ja tyhjillään olevat tilat. Yksi asia johti toiseen ja tässä sitä ollaan, Gunilla Kleis iloitsee.

– Nyt minulla on yrittäjänä kaksi tukijalkaa eikä asiamiestoiminta yksistään riittäisikään elättämään pienellä paikkakunnalla, Kleis näkee.

Palveluihin kuuluvat mm. saapuvat ja lähtevät paketit.

– Jokaisena päivänä kuluneena kesänä on jo käynyt asiakas, joka on halunnut noutaa tai lähettää paketin. Siitäkin huomaa, että bussiasema koetaan luontevaksi paikaksi Matkahuollolle, Kleis toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toiveissa on myös saada alkaa myydä junalippuja ja ladata bussikortteja.

– Olen jo ollut yhteydessä VR:ään, Kleis kertoo.

Matkahuollon palvelut pyörivät kirppiksen aukioloaikoina maanantaista lauantaihin.

– Katsotaan onko tarvetta muuttaa aukioloa, mahdollisesti aikaistaa tunnilla.

Matkustajia ajatellen suurena parannuksena hän näkee mahdollisuuden tulla sisälle lämmittelemään, sateensuojaan tai muuten vaan odottamaan bussia ja käymään vessassa.

– Se ei ole ollut mahdollista bussiasemalla pitkään aikaan.

Kleis kertoo, että ilahduttavan moni matkustaja on pistäytynyt peremmälle myös kirppistä kiertelemään.

Kirppiksen puolella myynti on muutoinkin piristynyt koronakeväästä jolloin ovi kävi kovin harvakseltaan.

– Asiakkaiden määrä väheni äkkiä viiteen, kymmeneen prosenttiin aikaisemmasta.

– Kesän aikana on tullut uusia asiakkaita samaan aikaan kun sijainti ydinkeskustan ulkopuolella on karsinut pois joitakin keskustassa asuvia, jotka aikaisemmin piipahtivat sisälle ohimenneessään. Kun Siikaluodon alikulku valmistuu, vilkastuu liikenne ja liikkujien määrä alueella entisestään, Gunilla Kleis luottaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä