Paikallisuutiset

Ulkoterassit laajenevat ja lisääntyvät: Pietarsaaren kaupunki höllentää ehtoja ja tarjoaa ravintoloille ja kahviloille tonttia tarvittaessa myös ajoradan puolelta

Pietarsaaren keskustan terassit eli täsmällisemmin sanottuna ulkotarjoilualueet saavat lisää kokoa ja niiden määrä myös kasvaa.

Osittain terasseja voidaan sijoittaa myös ajoradan puolelle, jotta jalankulkijat pääsevät ohittamaan paikat esteittä.

Pietarsaaren Cityryhmä oli esittänyt nipun toiveita kaupungin tekniselle lautakunnalle. Tämä suhtautuikin ajatuksiin huomattavan myönteisesti. Korona-aikana päättäjät halusivat, että kahvila- ja ravintolayrittäjiä tuetaan antamalla heille lisää mahdollisuuksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hyväksyimme lähes kaikki toivomukset. Osa niistä vaatiin jonkin verran väliaikaisia liikennejärjestelyjä kesäksi, mutta näillä saadaan toivottavasti lisää elämää kaupunkiin, lautakunnan puheenjohtajaChrister Tonberg kertoo.

– Tätä voidaan pitää kesäkausien pysyvänä periaatteena tulevaisuudessakin. Myöhemmin joudumme ehkä miettimään liikennejärjestelyjä tarkemmin.

Uutena katukuvaan tulee muun muassa Sesamin edustan terassi Raatihuoneenkadulle. Se voidaan rakentaa osin ajoradan puolelle.

Sama pätee Kanavapuistikon Kotipizzan sekä Isonkadun avautumassa olevan pizzerian ja Kaffian kohdalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Halutessaan yrittäjät voivat rakentaa ulkotarjoilualueen osittain ajoradan puolelle. Jalankulkijoilla tulee olla esteetön pääsy alueen ohi, joten jalkakäytävälle on jätettävä sitä varten 1,2 metrin levyinen väylä, kaupungininsinööriHarri Kotimäki toteaa.

Kävelykadun terassit saavat kasvattaa kokoaan siksikin, että asiakkaille voidaan tarjota riittävä väljyys tarjoilualueella.

Parhaillaan remontin alla oleva Hesburger voi myös laittaa edustalleen terassin, mikäli toiminta alkaa kesäkelin vallitessa.

Enemmän liikennejärjestelyjä syntyy Alholminkadulla, missä vierekkäiset Golden Lotus ja Pub Friends voivat ottaa myös osan ajoradasta käyttöön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä tapauksessa jalankulku läpi alueen ei onnistu, vaan kävelijät käyttävät kadun toista puolta.

– Järjestely on toiminut hyvin aikaisemmilla Jaakon Päivillä. Alholminkadun toisella reunalla voi edelleen pysäköidä ja ajo kiinteistöille sallitaan, mutta periaatteessa läpiajo kielletään tilapäisesti, Kotimäki selvittää.

Ajorataa ei kuitenkaan tukita, etteivät pohjoisesta esimerkiksi vahingossa risteykseen ajavat joutuisi umpikujaan. Näissä tapauksissa "pelastautua" voi Alholminkatua pitkin.

Palokunnantaloa remontoidaan niin ikään pubikäyttöön. Sen muurilla aidattu piha on terassialuetta. Tämä lisännee jalankulkijoiden määrää hieman hankalassa risteyksessä.

Heitä varten muurin edustalle järjestetään uusi suojatie kaupunkia kohti. Tämä syö parkkipaikan tai kaksi.

Koska ajorataa voi muutamissa tapauksissa käyttää tarjoilualueena, jokunen keskustan pysäköintiruutu poistuu kesäksi käytöstä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä